Minister Vrtovec obiskal letališče Jožeta Pučnika

0

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec se je danes na Brniku sestal z vodstvom družbe Fraport Slovenija, ki upravlja z letališčem Jožeta Pučnika. Želel se je osebno prepričati, ali je ustrezno poskrbljeno za preverjanje zdravstvenega stanja potnikov, ki se v teh dneh vračajo v domovino, so pojasnili na ministrstvu.

Ob obisku si je minister s sodelavci ogledal tudi delovanje letališča v razmerah, ki so zelo otežene zaradi izbruha novega koronavirusa in ukrepov, ki jih je vlada uvedla za njegovo zajezitev.

V okviru ukrepov je vlada 16. marca izdala odlok o prepovedi opravljanja zračnih prevozov v Sloveniji. Prepoved velja za potniški promet, izjemoma so dovoljeni poleti za humanitarne namene, vračanje slovenskih državljanov iz tujine oziroma druge nujne primere.

Danes se je tako prek Poljske v Slovenijo z letalom vrnila skupina slovenskih državljanov, ki so počitnikovali na Kanarskih otokih in v Maroku.

Vrtovec je ob obisku ugotovil, da se vsi predpisani postopki in protokoli dosledno upoštevajo, ter da se vsem potnikom izmeri telesna temperatura in preveri njihovo zdravstveno stanje. Vsi dobijo tudi natančna navodila, kako naj ravnajo v samoizolaciji. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen