Mariborsko tožilstvo zateguje obroč okoli partnerja brutalno pretepene sodnice Daniele Ružič; sedaj je dobil še prepoved približevanja sodnici!

9

Mariborsko tožilstvo je ob tem, ko je prejšnji teden na slovenjgraško sodišče vložilo predlog za začetek sodne preiskave v zvezi z lanskim napadom na mariborsko sodnico Danielo Ružič, predlagalo še prepoved približevanja njenega partnerja, ki naj bi bil tudi osumljen za napad. Po njihovih podatkih je slednji že prejel vabilo na zaslišanje.

Kot poroča časnik, namerava preiskovalna sodnica, ki ji je bil dodeljen primer napada na mariborsko sodnico zaslišati osumljenega, preden se odloči, ali bo dejansko ugodila tožilski zahtevi za uvedbo sodne preiskave.

Preiskovalna sodnica Valerija Matvos Jeromel ga je medtem po pisanju časnika zaslišala in ugodila predlogu tožilstva za prepoved približevanja, saj je mogoče najti utemeljen sum, da je storil očitano kaznivo dejanje.

Kot še dodaja Večer, odločitve o tem, ali bo uvedla preiskavo zoper osumljenega, za zdaj še ni, a prav dejstvo, da je prepoznala utemeljen sum, nakazuje, da bo preiskavo najverjetneje dopustila. Osumljeni in njegov odvetnik Miha Kozic se lahko na odločitev sodnice sicer še pritožita.

Primer mariborske sodnice je junija lani dvignil ogromno prahu, a za zdaj še ni dobil končnega epiloga. Policija je sicer ovadila njenega partnerja, a ga je sodnica pozneje v izjavi za javnost, ki jo je preko svoje hčere posredovala STA, vzela v bran in ovadila neznanega storilca.

Ružičeva, ki se je medtem po neuradnih informacijah že vrnila na delo, je iz bolnišnice sporočila, da se partnerja ne boji in zato tudi ne rabi odredbe o prepovedi približevanja. Ob tem je izrazila željo, da se prenehata “gonja in klevetanje njene družine z nepreverjenim in neresničnim pisanjem”.

S Policijske uprave Maribor so takrat v zvezi z njenimi trditvami sporočili, da razumejo, v kakšnem položaju se nahaja, vseeno pa ne nameravajo polemizirati s člani njene družine in komentirati razmer v družini.

Tožilstvo je policiji ovadbo večkrat vrnilo v dopolnitev, nazadnje so dopolnjeno prejeli tik pred koncem lanskega leta. Pristojna tožilka pa si je, kot so pred časom pojasnili na sodišču, glede na obsežnost gradiva za preučitev zadeve vzela skoraj tri mesece časa.

Sodnica je bila v nočnem napadu pred svojo hišo v Pekrah napadena in hudo pretepena 16. junija lani. Takrat jo je ob povratku domov nekdo pričakal pred hišo in se je fizično lotil z neznanim predmetom, ki ga policija ni nikoli našla. Teden dni pozneje so policisti odvzeli prostost njenemu partnerju, a tožilstvo zaradi premalo zbranih dokazov ni zahtevalo pripora.

V javnosti so se takoj po napadu vrstile obsodbe s strani politike in predstavnikov pravosodja, saj je sprva kazalo, da je šlo za napad na neodvisno vejo oblasti. Mariborski kriminalisti so že takrat povedali, da preiskujejo tudi možnost povezave napada s sodničinim zasebnim življenjem, pri čemer bi motiv lahko bil povezan z njeno napovedjo razhoda s partnerjem.

Po neuradnih informacijah Večera naj bi tožilsko odločitev, da predlaga uvedbo preiskave, podkrepilo spremenjeno pričanje oškodovanke, ki naj bi med drugim povedala, da je v preteklosti že bila deležna nasilja s strani partnerja.

Št. komentarjev: 9
 1. Miha pravi

  V keho s tem falotom. Tisto pismo od hčerka je bilo zlagano, to se vidi že iz lune. Najprej je ubogo revo premlatil, nato pa še hčerko izsiljeval za pismo, baraba barabinska.

 2. haapy yack pravi

  hoj
  Če se vse povprek fuka pol nastanejo takale. Ni danšnji čas, čas hipijev v šestdesetih.
  boditevcvetju

  1. Kozel Florian pravi

   Sam še psi manjkajo, večje pasme, zaradi žensk.

 3. raft pravi

  Fantje, fukajte avtohtone Slovenke.

  1. marjan pravi

   Samo sodnic ne. Niso preverjene na koronavirus.

 4. haapy yack pravi

  hoj
  Tako. Župan New Yorka prav, da si ga naj moš mečejo na roke in ženske si jo naj drajsajo, potem se šele naj pofukajo.
  boditevcvetju

  1. Hit pravi

   Bolno.

   1. marjan pravi

    Ja, če preveč drgneš.

  2. Kozel Florian pravi

   V Sloveniji fantje bolj malo jahajo Slovenke. Vsaj v Ljubljani fantje jahajo vse kar leze in gre, samo žensk ne ! Hudo potrebne aktivistke računajo na arabske žrebce in se zato hočeš nočeš nekatere angažirajo že na južni meji pri njihovem vstopu. Sila kola lomi in kdor prvi pride , prvi melje (fuka v tvojem vulgarnem jeziku).

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen