Madžarska zaradi novega koronavirusa uvedla nadzor na meji s Slovenijo in Avstrijo

0

Na schengenski meji Madžarske s Slovenijo in Avstrijo od danes velja nadzor za zajezitev novega koronavirusa. Iz Slovenije je vstop na Madžarsko za vse možen po avtocesti Pince – Tornyiszentmiklos in na nekdanjem prehodu Dolga Vas, slovenski in madžarski državljani lahko prečkajo mejo še po lokalni cesti pri Pincah, je sporočila madžarska policija.

Za tiste, ki prihajajo iz Italije, Kitajske, Južne Koreje ali Irana velja prepoved vstopa v državo. Izjema so madžarski državljani, ki morajo ob vrnitvi v domovino za 14 dni v državno karanteno.

Na meji z Avstrijo je prehod za vse možen na nekdanjih prehodih Hegyeshalom, Sopron in Rabafuzes, madžarski in avstrijski državljani lahko uporabijo še prehode Kophaza, Koszeg, Bucsu in Szentpeterfa, poroča madžarska tiskovna agencija MTI.

Na Madžarskem so zaradi novega koronavirusa v torek uvedli izredne razmere. Od torka opolnoči je ustavljen tudi ves avtobusni in železniški promet s Slovenijo in Avstrijo.

Univerze so od četrtka zaprte, predavanja bodo potekala zgolj preko interneta. Madžarska vlada je tudi prepovedala prireditve in dogodke v zaprtih prostorih z več kot sto udeleženci ter dogodke na prostem z več kot 500 ljudmi.

Na Madžarskem so do četrtka potrdili 16 primerov okužbe z novim koronavirusom. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen