Koronavirus v bolnišnici Izola

0

Iz Splošne bolnišnice Izola (SBI) so danes sporočili, da je bila njihova sodelavka pozitivna na novi koronavirus. Pri tem se je sama izolirala in že sedem dni ni bila na delovnem mestu, v bolnišnici pa so sprejeli vse potrebne ukrepe. Možni bolnišnični kontakti so bili testirani in vsi izvidi so negativni, tako da izolacija osebja ni bila potrebna.

Ostale kontakte obravnava epidemiolog, so navedli v sporočilu za javnost.

Kot so spomnili v SBI, imajo že od samega začetka vzpostavljen poseben režim in protokol dela, da bolnike in zaposlene čimbolj obvarujejo pred širjenjem okužbe.

Kot je v četrtek za STA pojasnil strokovni direktor SBI Dušan Deisinger, imajo pripravljeno celotno pot ravnanja v primeru, da bi dobili okuženega. Osebe, ki kažejo znake okužbe dihal oz. druge znake okužbe, gredo v izolacijo in tam počakajo na odvzem brisa, šele nato jih pošljejo naprej na oddelek.

Po zdaj veljavnem protokolu bi morebitne okužene s koronavirusom najprej napotili v Ljubljano, so pa ne glede na to po Deisingerjevih besedah pripravili tudi poseben prostor na intenzivni negi za hujše bolnike. Tako imajo na voljo skupno osem postelj, od tega dve postelji z respiratorji in še šest za težje primere, ki bi bili potrebni hospitalizacije.

Do četrtka zjutraj so po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje v obalno-kraški regiji zabeležili skupno osem obolelih s covidom-19. (sta/ured)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen