Koronaidioti so tudi v Sloveniji: Grozijo trgovkam v Mercatorju in jih fizično napadajo

2

Nataša Koražija v komentarju Kako izstradati virus do smrti piše o bolj in manj uspešnih načinih spopadanja z novim koronavirusom. Med drugim je kriza dodatno načela kredibilnost EU in solidarnost med državami članicami. Na individualnem nivoju so nekateri za skupno dobro spremenili več svojih navad, drugi pa so “covidioti”.

PREBERITE ŠE TO: Komunikologinja Damjana Bakarič storila življenjsko karierno napako – minimalizirala je nevarnost koronavirusa, ukrepe za zajezitev epidemije pa označila za neumnost!

“S korono smo dobili nekaj novih navad: časopise pečemo v pečici, likamo denar, kljuke odpiramo s komolci, šivamo maske in manično razkužujemo. Dobili smo tudi covidiote. To so tisti mladci, ki na Floridi veseljačijo v hordah. Koronaidiote imamo tudi pri nas: kupce, ki v trgovinah ne ohranjajo razdalje, grozijo trgovkam v Mercatorju in jih fizično napadajo. Na splošno so covidioti vsi, ki jih ni strah in ignorirajo pravila. Za skupnost so ta hip bolj koristni tisti, ki jih je strah. Imamo tudi koronacepce: to so tisti, ki kot papige ponavljajo pomen socialnega distanciranja, čeprav potrebujemo zgolj fizično oddaljenost, socialno pa se moramo čim bolj povezovati. V povezovanje sodi tudi skrb za tiste, ki zdaj težko poskrbijo zase. To je tudi edini način, da nas virus ne izstrada človeškosti.”

Št. komentarjev: 2
  1. Gasilec pravi

    Kotonaidioti pišejo tudi tukajšnje kolumne

  2. Gasilec pravi

    Mislil sem, seveda, koronaidioti

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen