Kitajska se počasi vrača v normalnost – na ulicah Chengduja 1000 tekačev

0

S Kitajske, kjer se je decembra lani začela epidemija koronavirusa, prihajajo spodbudne novice. V šestnajst milijonskem mestu na jugu države, Chengduju, se je teka na šest kilometrov udeležilo tisoč ljudi. Obvezna je bila uporaba mask, vsakemu tekaču so izmerili telesno temperaturo, štarti pa so potekali v skupinah po deset na vsaki dve minuti.

Tek je bil organiziran namesto tradicionalnega maratona Chengdu Panda Marathon, ki bi moral potekati te dni in ki običajno privabi okoli 20.000 tekačev.

Gre za spodbudno potezo, ki vliva upanje mestu, ki je bil dva meseca v popolni osamitvi. Kot poročajo dopisniki različnih medijskih hiš iz Chengduja, se življenje vrača v normalne tirnice. Šole in druge izobraževalne ustanove so sicer še zaprte, trgovine se počasi odpirajo, ljudje v maskah pa že hodijo na sprehode.

Na Kitajskem, kjer živi 1,3 milijarde prebivalcev, je bilo okuženih preko 80.000 ljudi, umrlo jih je 3270, več kot 70.000 pa je ozdravljenih. V zadnjih dneh s Kitajske komajda poročajo o novih primerih okužbe.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen