Goreče vozilo za skoraj sedem ur zaprlo dolenjsko avtocesto

0

Dolenjska avtocesta je med priključkoma Ivančna Gorica in Bič proti Novemu mestu po skoraj sedmih urah zapore ponovno odprta in normalno prevozna. Promet je bil onemogočen zaradi gorečega tovornega vozila. V koloni vozil, ki je nastala zaradi nesreče, je ena oseba zaradi dima potrebovala zdravniško pomoč.

Kot so zapisali na spletni strani uprave za zaščito in reševanje, je okoli 15.30 zagorelo gorelo tovorno vozilo, ki je prevažalo tekstil in folijo.

Posredovali so gasilci več prostovoljnih društev iz Trebnjega, Zagorice, Velike Loke, Velikega Gabra in Stične ter gasilske brigade Ljubljana, ki so zavarovali kraj dogodka, pogasili požar, razkopali žarišče požara, ohladili rezervoar za gorivo in s termovizijsko kamero pregledali vozilo.

Reševalci iz Trebnjega pa so morali pomagati eni osebi, ki je potrebovala zdravniško pomoč zaradi dima. Oseba je namreč obtičala v koloni vozil, ki je nastala zaradi nesreče.

Po podatkih prometnoinformacijskega centra je gost dim oviral promet tudi proti Ljubljani. Obvoz za osebna vozila med priključkoma je bil sicer možen po regionalni cesti.

Zaradi asfaltiranja sicer ostaja zaprt priključek Šempeter na vipavski hitri cesti, tako bo predvidoma še do nedelje do 22. ure. Obvoz bo preko priključka Vrtojba.

Cesta čez prelaz Vršič je zaprta za ves promet zaradi zimskih razmer.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen