Formula 1 zaradi prestavljene sezone začela z virtualno serijo dirk

0

Vodstvo formule 1 je danes na uradni spletni strani sporočilo, da začenja z novo serijo dirkanja na virtualnih velikih nagradah. Gre za nadomestilo za prestavljen začetek sezone 2020 na dirkališčih zaradi novega koronavirusa, ki je ohromil svet športa. Del virtualnih dirk bodo med drugim igrali tudi sedanji zvezdniki formule 1.

S tem bodo lahko gledalci še naprej spremljali svoje najljubše dirkače, kljub temu da so “prave” dirke za svetovno prvenstvo prestavljene vsaj do junija. Pri formuli 1 so se zavezali, da bodo organizirali virtualne dirke za vse velike nagrade, ki so bile doslej prestavljene, najprej z VN Bahrajna ta konec tedna v nedeljo ob 21. uri.

Sedanji dirkači, najboljši virtualni dirkači in ostali povabljeni igralci se bodo pomerili v uradni, licencirani igri F1 2019, v koncih tedna z virtualnimi dirkami pa bodo lahko tudi ostali navdušenci dirkaškega športa in videoiger izzvali zvezdnike iz sveta F1.

Formula ena se je za ta korak odločila po uspešni generalki pretekli konec tedna, ko si je dva različna dogodka z dirkači formule ena na pretočnih kanalih za videoposnetke ogledalo več milijonov ljudi.

Na eni od teh je v igri rFactor2 pod sklopom virtualnih dirk The Race zmagal Slovenec Jernej Simončič, ki je med drugim na stezi premagal Nizozemca Maxa Verstappna. Drugi pa je bil na omenjeni dirki še en Slovenec Kevin Rebernak. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen