Državni sekretar Kangler poslanca Nemca povabil na teren, da se ta v živo prepriča, če je potrebna aktivacija 37.a člena Zakona o obrambi

7

“G.poslanec vsak dan vabljen na MNZ. In glede na to, da ste Primorc vas osebno javno povabim, da greva na obisk na PU Koper in PP Ilirska Bistrica in se osebno v živo prepričate ali je potreben 37.a člen! Kdaj lahko pridem po vas na Šubičevo? @aleshojs@JJansaSDS” Takole je državni sekretar na MNZ Franc Kangler povabil poslanca SD Matjaža Nemca na teren, da se ta v živo prepriča o nujnosti aktivacije 37.a člena Zakona o obrambi.

Nemec je namreč na svojem Twitter profilu pavšalno razlagal, “da so se trenutne razmere na turško-grški meji umirile in da na kopenski meji ni več migracijskega pritiska”.

A pritisk na našo južno mejo seveda ostaja, na to so pred dnevi opozorili tudi v Združenju občin Slovenije, kjer so vlado in državni zbor pozvali k čim boljšemu nadzoru na južni meji, da ne bodo obmejne občine “postale žep za okužene ilegalne migrante”. Kot namreč ugotavljajo v združenju, imajo slovenski policisti največ težav pri vračanju migrantov na Hrvaško, saj jih lahko vrnejo samo s potrdilom o neokuženosti s koronavirusom.

37.a člen Zakona o obrambi (1. odstavek): ” Če to zahtevajo varnostne razmere, lahko Državni zbor na predlog vlade z dvotretjinsko večino glasov navzočih poslancev odloči, da pripadniki Slovenske vojske, skupaj s policijo, izjemoma, pri širšem varovanju državne meje, v skladu z načrti in po predhodni odločitvi vlade iz četrtega odstavka prejšnjega člena, izvajajo tudi naslednja pooblastila:

1. opozarjajo; 2. napotujejo; 3. začasno omejujejo gibanje oseb; 4. sodelujejo pri obvladovanju skupin in množic.

Št. komentarjev: 7
 1. zvone pravi

  Nemca naša južna meja ne bo nikoli videla, mu je lepše gret rit v parlamentu za 3K davkoplačevalskega denarja!

 2. silvo pravi

  Nemec ni ravno neki intelektualni biser, zato pač pogosto klanfa nekaj tja v 3 dni… a pri tem početju nič kaj ne izstopa od drugih SD-jevcev…

  1. Marjan kralj pravi

   Joj g. Kangler pa je, intelektualec mislim, svetovnega slovesa. Sicer pa mi ni jasno. Tudi do sedaj patruljira vojak in policist. Pa dajte vec vojskov k policistom. Zato ne rabimo novega zakona ane?

 3. Hit pravi

  Petokolonaš.

 4. Roman Naprudnik pravi

  Saj ne upa iti,sicer pa sam dobro ve,da ni tako kot govori!

  1. Buda pravi

   Tako je, samo še širokusti, akcije pa od njega nobene!

 5. Janko33 pravi

  Ce bi se uvedel nadzor na meji, pol bi njegovi ostali brez sefta

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen