Črnoglede napovedi vodje ameriškega nacionalnega inštituta za alergije: V ZDA bi zaradi covida-19 lahko bilo med 100.000 in 200.000 smrtnih žrtev

0

Število žrtev novega koronovirusa v ZDA je v soboto preseglo 2000, kažejo podatki univerze Johnsa Hopkinsa. Število smrtnih primerov se je podvojilo v samo treh dneh. V ZDA so do sobote potrdili več kot 124.000 okužb.

Žarišče izbruha je New York, kjer so do sobote potrdili 53.000 primerov. V tem mestu je bolezen covid-19, ki jo povzroča novi koronavirus, zahtevala 672 življenj. Po vsej državi je bolezni podleglo 2190 ljudi.

Ameriški predsednik Donald Trump je v soboto razmišljal o uvedbi karantene za New York in dele okoliških zveznih držav, vendar si je nato premislil. “Karantena ni potrebna,” je sporočil na Twitterju. Namesto tega je po posvetovanjih s pristojnimi v Beli hiši ter guvernerji zveznih držav New York, New Jersey in Connecticut predlagal stroge omejitve potovanj.

Prebivalce teh treh zveznih držav so tako pozvali, naj se 14 dni izogibajo nenujnih potovanj. Priporočilo ne velja za uslužbence kritičnih infrastrukturnih panog, kot so prevozništvo, zdravstvo, finančne storitve in oskrba s hrano, poročajo tuje tiskovne agencije.

Vodja nacionalnega inštituta za alergije in nalezljive bolezni pri nacionalnem inštitutu za zdravje Anthony Fauci je danes opozoril, da bi lahko covid-19 v ZDA zahteval več kot 100.000 žrtev. “Glede na to, kaj vidimo danes, bi rekel med 100.000 in 200.000,” je ocenil za CNN. Prav tako napoveduje, da se bo z novim konoravirusom verjetno okužilo na milijone Američanov. Opozoril je še, da zmogljivosti testiranja v ZDA ostajajo šibke.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen