“Brezmejni novinar” Blaž Zgaga bojda tarča sovražne kampanje in groženj s smrtjo, mednarodne organizacije naslovile pismo na ministra Hojsa

3

Sedem mednarodnih organizacij za svobodo medijev je v pismu notranjemu ministru Alešu Hojsu v ponedeljek izrazilo zaskrbljenost za varnost preiskovalnega novinarja in sodelavca Novinarjev brez meja Blaža Zgage, ki je tarča sovražne kampanje in groženj, odkar je na vlado naslovil vprašanje glede kriznega štaba za boj proti novemu koronavirusu.

Novinarji brez meja so se za objavo pisma, ki ga je podpisalo še šest mednarodnih organizacij za svobodo medijev, na svoji spletni strani danes odločili, ker nanj do danes niso prejeli odgovora.

V njem so izrazili zaskrbljenost zaradi varnosti novinarja, ki prejema tudi anonimne grožnje s smrtjo preko spleta. V pismu so slovensko vlado tudi pozvali, da novinarjem zagotovi pravico do svobodnega in neodvisnega poročanja o sedanji zdravstveni krizi, kot tudi, da jim zagotovi odprt dostop do informacij, so zapisali.

Pod pismo so se poleg Novinarjev brez meja podpisale še organizacije Člen 19, Evropski center za svobodo tiska in medijev (ECPMF), Neomejeni svobodni tisk (FPU), Indeks cenzure, Mednarodni institut za tisk (IPI) ter Svetovna medijska organizacija WAN-IFRA.

Št. komentarjev: 3
  1. Roman Naprudnik pravi

    Ni čudno,kaj vse je pisal,in dejansko sam vse skupaj začel.Tuji podpisniki bi se morali pozanimati tudi o drugi plati medalje.Če je pa res ogrožen,je pa ja v tujini ni pa nič čudnega!

  2. Peter pravi

    blaž zgaga nevreden velike začetnice, zrev za na zaprt odelek umobolnice ( Lj Polje )

  3. Peter pravi

    blaž zgaga nevreden velike začetnice, zrv za na zaprt odelek umomobolnice (Lj Polje)!!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen