Blaž Kovač Mlinar: Končno je sodišče izdalo odredbo o izrednih razmerah

0

Blaž Kovačič Mlinar je odvetnik specialist za kazensko pravo, doktor kazenskopravnih znanosti, docent za področje pravo, avtor številnih publikacij in predavatelj na Pravni fakulteti v Ljubljani.

V času, ko se praktično cel svet primarno ukvarja z načinom kako zajeziti koronavirus COVID-19, se je na Twitterju javil tudi Kovačič Mlinar, ki je opozoril, da na slovenskih sodiščih niso sprejeli nobenega ukrepa za zaščito pred to grozečo nevarnostjo. Z nobenim ukrepom niso zavarovali niti osebja sodišča, niti odvetnikov in strank, ki dnevno obiskujejo sodišča in so pogosto natrpani v čakalnicah pred obravnavnimi dvoranami.

Na ta način prihajajo v tesne stike in ustvarjajo idealne pogoje za širjenje virusa. Seveda vsi ti potem odidejo v svet na svoja delovna mesta in k družinam. Vemo kaj to pomeni. To pomeni, da širijo virus tudi izven sodišč.

Seveda je pogosto tako tudi na drugih delovnih in drugih mestih, kjer se ljudje pogosto zbirajo. Nekateri se do teh okoliščin vedejo odgovorno in sprejemajo ukrepe, drugi pa žal ne.

Blaž Kovačič Mlinar je 11. marca 2020 tvitnil, da se sodišča pri nas obnašajo, kot da se jih koronavirus ne tiče.

To ni bilo neopaženo in danes smo lahko prebrali nov tvit tega zaskrbljenega odvetnika, ki se glasi:

Sicer je trajalo dva dni, cilj pa je bil le dosežen. S svojim odgovornim ravnanjem in z javnim pritiskom je dosegel, da so končno sprejeli odredbo, ki zagotavlja večjo varnost vseh potencialno ogroženih.

Lahko bi rekli, da ima zgodba nauk:

Vsi se vključimo po svojih močeh, da dosežemo čimbolj optimalno stanje v državi, ki bo zagotovilo našo večjo zdravstveno varnost.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen