Združenje domoljubnih novinarjev: MSM iz škodoželjnosti mešajo jabolka in hruške, SDS se ni nikoli financirala iz tujine!

5

V Slovenskem združenju domoljubnih novinarjev so ogorčeni nad načinom poročanja o domnevno spornem poslovanju medijskih družb, ki izdajajo tednik Demokracija ter televizijo in spletno stran Nova24TV. Ocenjujejo, da gre za tendenciozno natolcevanje in poskus kriminalizacije medijev, ki ne poročajo v skladu z interesi vladajoče politične opcije.

PREBERITE ŠE TOIzdaja tajnih podatkov o transakcijah zasebnih družb medijem je dejstvo. Odstopljeni premier Marjan Šarec ni eksplicitno zanikal rabot svojega poslanca Kovačiča!

Združenje je med drugim zmotilo povezovanje omenjenih medijev s poslovanjem SDS in zatrjujejo, da je šlo pri prodaji deleža SDS v družbi Nova obzorja za normalen pravni posel in ne za financiranje SDS iz tujine. “Ob tem sumimo, da omenjeni mediji mešajo med seboj jabolka in hruške ne toliko zaradi svoje nevednosti, ampak predvsem iz škodoželjnosti,” so zapisali.

Kritični so tudi do Društva novinarjev Slovenije, ki po njihovih besedah takšno prakso celo podpira, ob tem pa opozarja na napade na svobodo izražanja. Spomnili so tudi, da je isto novinarsko društvo javno podprlo stališče predsednika vlade v odstopu Marjana Šarca, ko je slednji pozival velika podjetja, naj ne oglašujejo v medijih, ki so po stališčih blizu opozicijski SDS.

Društvo novinarjev Slovenije je namreč leta 2018 v premierjevem pozivu prepoznalo prvi korak k prekinjanju nedopustne prakse, pri čemer je opozorilo na porast sovražnega govora v medijski krajini, pri čemer “z naskokom prednjačijo mediji, ki so povezani z najmočnejšo parlamentarno stranko”, so tedaj zapisali.

Slovensko združenje domoljubnih novinarjev ob tem opozarja, da takšno delovanje nekaterih novinarjev ter Društva novinarjev Slovenije ni v službi svobode izražanja, prav tako tudi ne v službi javnosti, ki ima pravico do celovitega informiranja o družbenih ter še posebej političnih problemih. “To se je še posebej pokazalo v kontekstu sedanjega političnega dogajanja, saj so nosilci oblasti začeli ustvarjati ozračje nestrpnosti, strahu ter neutemeljenih insinuacij na račun določenih posameznikov in organizacij, ki naj bi bile ‘fašistične’,” so navedli.

Št. komentarjev: 5
 1. Gasilec pravi

  Mater, kakšno tendenciozno nabijanje

 2. Hit pravi

  Tolpa 571 bi rekla da je za svobodo novinarjev, ampak Slovenija še ni zrela za to.

 3. hinko pravi

  Ne vem zakaj se MSM in njihovi lakaji bojijo teh nekaj desnih medijev, ki niso na murgelski liniji… ta paranoja je res neverjetna.

 4. raft pravi

  Podreti vse partizanske spomenike in postaviti spomenike ljudem, ki so branili domovino!!!

 5. Rokovnjac pravi

  Tisti,ki podpirajo partizasko herojstvo in castijo njhove spomenike,ne vejo,kaj se je resnicno dogajalo med vojno,imajo pac sprane mozgane od komunisticne sodrge,ki so imeli 45 let ali se vec casa da operejo mozgane tistim,ki so se dali prostovoljno oprat!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen