Zapriseglo 47 novih pomožnih policistk in policistov

1

V prostorih policijske akademije v Tacnu je danes slovesno zaprisegla šesta generacija pomožnih policistk in policistov. Novih 47 pomožnih policistk in policistov sta pozdravila tudi generalna direktorica policije Tatjana Bobnar in notranji minister Boštjan Poklukar, ki sta poudarila njihovo nepogrešljivo vlogo v policijski strukturi.

Bobnarjeva je v izjavi za medije po slovesnosti poudarila, da so novi pomožni policisti “dobrodošla in težko pričakovana pomoč slovenskim policistom pri opravljanju njihovega dela”. Pomožna policija se je po njenih besedah že mnogokrat izkazala za nepogrešljivo, tako v primerih naravnih nesreč kot pri varovanju športnih in drugih prireditev.

Čeprav ne bodo izvajali vseh policijskih pooblastil, pa po besedah generalne direktorice tudi pomožni policisti s trenutkom, ko podpišejo pogodbo in oblečejo uniformo, prevzamejo veliko odgovornost. Izrazila je zadovoljstvo, da so novi pomožni policistke in policisti začutili željo oz. klic pomagati drugim, in poudarila, so pričakovanja javnosti “zelo visoka, a ne nedosegljiva”.

Na prispevek pomožnih policistov, zlasti pri obvladovanju migracijske krize in varovanju schengenske meje, je v svojem nagovoru opomnil tudi notranji minister, ki opravlja tekoče posle, Boštjan Poklukar. Izpostavil je prizadevanja ministrstva za zagotavljanje zadostnih sredstev za kadrovsko krepitev policijskih vrst, pa tudi za njihovo ustrezno opremljenost. (sta)

Število komentarjev: 1
  1. Hit pravi

    Upam da ne bodo politično vohljačili.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen