V Južni Koreji prek 300 novih primerov okužbe s koronavirusom

0

Iz Južne Koreje, v izbruhu novega koronavirusa najhuje prizadete države izven Kitajske, danes poročajo o 334 novih primerih potrjenih okužb. Južnokorejska in ameriška vojska sta zaradi širjenja bolezni covdi-19, ki je prizadela tudi njune vojake, preložili skupne vojaške vaje. Prek 400 novih primerov okužbe so zaznali tudi na Kitajskem.

V Južni Koreji se je tako glede na zadnje podatke doslej z virusom okužilo že 1595 ljudi. Posledicam koronavirusne bolezni je podleglo 12 ljudi. Velika večina primerov, tudi najnovejših, je še vedno koncentriranih na mesto Daegu na jugu države in regijo, ki ga obkroža.

Hitro naraščanje števila okužb v državi je botrovalo tudi odločitvi južnokorejske in ameriške vojske, da do nadaljnjega prestavita skupne vojaške vaje. Primere okužb so namreč že zaznali tudi med vojaki v vrstah obeh vojsk. ZDA imajo sicer v Južni Koreji nameščenih 28.500 vojakov.

Iz Kitajske medtem danes poročajo o 433 novih primerih okužbe, od katerih so se vsi razen 24 pojavili v najhuje prizadeti provinci Hubei. Skupno so v državi doslej zabeležili že skoraj 78.500 primerov. Je pa že tretji dan zapored padlo število smrtnih žrtev virusa – umrlo je 29 ljudi. Skupno je bila okužba doslej v državi usodna za 2744 ljudi.

Število novih primerov koronavirusa na dan na območjih izven Kitajske je sicer glede na podatke Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) v torek preseglo število tovrstnih primerov na Kitajskem.

Med huje prizadetimi državami je Iran, v Evropi pa Italija, kjer so našteli že 400 okužb, 12 ljudi je umrlo. Večina okužb je sicer v severnih deželah Lombardija in Benečija (Veneto), o posameznih primerih pa poročajo tudi iz vedno več drugih dežel, nazadnje so ga zaznali tudi v Apuliji na jugu države.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen