V izraelskem raketnem napadu v Siriji ubitih sedem vojakov

0

Izraelske sile so ponoči izstrelile več raket na vojaške cilje blizu Damaska. Pri tem so bili po navedbah Sirskega observatorija za človekove pravice ubiti trije sirski vojaki in štirje pripadniki iranske revolucionarne garde, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Sirski mediji pa so poročali, da so nad Damaskom prestregli več raket.

“Naša zračna obramba je prestregla sovražne rakete na nebu nad Damaskom,” je poročala sirska tiskovna agencija Sana. Dodala je, da so rakete izstrelili z Golanske planote. Po navedbah vira v sirski vojski se je napad zgodil ob 23.45 po krajevnem času (22.45 po srednjeevropskem). Dopisnik AFP poroča, da je bilo tedaj v sirski prestolnici slišati glasne eksplozije.

Sirski observatorij za človekove pravice je odgovornost za napad pripisal izraelski vojski, ki pa ni prevzela odgovornosti. Tudi sicer običajno izraelska vojska tovrstnih napadov ne komentira, poroča AFP.

Po navedbah observatorija s sedežem v Londonu so bile tarča napada milice, ki jih podpira Iran. Nekatere rakete so zadele cilje, med njimi skladišče orožja blizu letališča v Damasku.

V začetku meseca je bilo v izraelskih zračnih napadih v Siriji ubitih 23 vojakov, tako sirskih kot iranskih. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen