V izraelskem raketnem napadu v Siriji ubitih sedem vojakov

1

Izraelske sile so ponoči izstrelile več raket na vojaške cilje blizu Damaska. Pri tem so bili po navedbah Sirskega observatorija za človekove pravice ubiti trije sirski vojaki in štirje pripadniki iranske revolucionarne garde, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Sirski mediji pa so poročali, da so nad Damaskom prestregli več raket.

“Naša zračna obramba je prestregla sovražne rakete na nebu nad Damaskom,” je poročala sirska tiskovna agencija Sana. Dodala je, da so rakete izstrelili z Golanske planote. Po navedbah vira v sirski vojski se je napad zgodil ob 23.45 po krajevnem času (22.45 po srednjeevropskem). Dopisnik AFP poroča, da je bilo tedaj v sirski prestolnici slišati glasne eksplozije.

Sirski observatorij za človekove pravice je odgovornost za napad pripisal izraelski vojski, ki pa ni prevzela odgovornosti. Tudi sicer običajno izraelska vojska tovrstnih napadov ne komentira, poroča AFP.

Po navedbah observatorija s sedežem v Londonu so bile tarča napada milice, ki jih podpira Iran. Nekatere rakete so zadele cilje, med njimi skladišče orožja blizu letališča v Damasku.

V začetku meseca je bilo v izraelskih zračnih napadih v Siriji ubitih 23 vojakov, tako sirskih kot iranskih.

Na severu Sirije je bil medtem sestreljen helikopter sirske vojske, pri čemer sta umrla oba člana posadke. Incident se je zgodil na območju pod nadzorom upornikov v pokrajini Alep. Helikopter je bil sestreljen blizu mesta Urum al Kurba, kjer delujejo uporniki, ki jih podpira Turčija. Kdo je odgovoren za sestrelitev, za zdaj ni znano, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Združeni narodi so danes opozorili na težak položaj več kot 800.000 razseljenih ljudi, ki so zbežali pred ofenzivo sirskih vladnih sil na severozahodu Sirije. Na območju je namreč hud mraz, v torek je po podatkih Urada ZN za usklajevanje humanitarnih dejavnosti (OCHA) zmrznilo pet ljudi.

Kot opozarja OCHA, znova najbolj trpijo ženske in otroci, ki predstavljajo več kot 80 odstotkov na novo razseljenih. Begunci potrebujejo predvsem streho nad glavo, saj na tako majhnem območju nimajo dovolj zmogljivosti za tako veliko število ljudi, sploh v teh zimskih razmerah, dodajajo v uradu ZN. (sta)

Število komentarjev: 1
  1. Micka pravi

    Podporniki ISIS in Al Kajde v vsem svojem sijaju.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen