Ukrajinec, Palestinec in Slovenca tihotapili migrante

0

Na območju Kočevja, Štalcerjev in Prigorice so policisti v nedeljo obravnavali tri ločene primere nezakonitega prevoza migrantov. Gre za državljana Ukrajine, Palestine in za dva državljana Slovenije, skupno pa so prevažali 20 tujcev. Vse tri voznike in sopotnika so pridržali zaradi suma storitve kaznivega dejanja, so sporočili s policije.

32-letni Ukrajinec je v nedeljo okoli 19.30 v osebnem vozilu prevažal tri državljane Pakistana in državljana Indije, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Nekaj po 20. uri so na območju Štalcerjev policisti ustavili 39-letnega Palestinca, ki je v osebnem vozilu prevažal štiri državljane Pakistana, ki so mejo prestopili nezakonito.

Na območju Prigorice pa so okoli 22.30 obravnavali 48-letnega voznika in 38-letnega sopotnika iz Slovenije, ki sta v kombiju peljala 12 migrantov iz Pakistana, ki so nezakonito prestopili mejo.

Vse tri voznike in sopotnika so policisti pridržali zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države. V naslednjih dneh jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku, postopki s tujci pa še potekajo, so še sporočili s Policijske uprave Ljubljana. (sta/ured)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen