Točno ob polnoči 46-letna voznica na Dunajski cesti do smrti povozila pešca

0

V soboto ob 00.00 se je na Dunajski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 60-letni pešec, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Prometna nesreča se je zgodila, ko se je 46-letna voznica pravilno peljala po Dunajski cesti iz smeri Ogrinčeve ulice proti Turnerjevi ulici. Iz njene leve strani je nepravilno prečkal vozišče 60-letni pešec. Voznica je trčila v pešca, ta pa je zaradi hudih telesnih poškodb umrl na kraju nesreče.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 127 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, devet nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, ena pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 81 kaznivih dejanj ter 65 kršitev javnega reda in miru.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 46-krat posredovali na javnih krajih in 19-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so dva kršitelja. Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so zasegli devet vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 27 tatvin, 11 poškodovanj tuje stvari, štiri grožnje, po trije primeri ponarejanja denarja in povzročitve telesne poškodbe ter kaznivo dejanje nasilje v družini, rop in poskus umora.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen