Število žrtev novega koronavirusa v Iranu naraslo na 34, potrjenih 388 okužb

0

V Iranu je zaradi bolezni covid-19, ki jo povzroča novi koronavirus, po najnovejših podatkih umrlo 34 ljudi, je danes sporočil tiskovni predstavnik iranskega ministrstva za zdravje. Okužbo so potrdili pri 388 ljudeh, kar je 143 več kot dan poprej. V večini iranskih provinc so zaradi širjenja novega virusa odpovedali petkove molitve.

Število novih potrjenih okužb v enem dnevu je najvišje, odkar so v Iranu 19. februarja zabeležili prvega okuženega z novim koronavirusom, poročajo tuje tiskovne agencije. Nove primere okužb so zabeležili v različnih delih države.

Zgolj v prestolnici Teheran so v zadnjih 24 urah zabeležili 64 novih okuženih s koronavirusom.

Med okuženimi z novim koronavirusom so tudi politiki, med njimi iranski podpredsednik Masumeh Ebtekar, namestnik ministra za zdravje Iradž Hirač in poslanec Modžtaba Zonuri.

Strokovnjaki domnevajo, da je dejansko število okuženih v Iranu višje, kot kažejo uradni podatki.

73 ljudi, ki so že ozdraveli, so odpustili iz bolnišnic, je na novinarski konferenci še povedal tiskovni predstavnik iranskega ministrstva za zdravje.

Iran je po številu smrtnih žrtev novega koronavirusa na drugem mestu za Kitajsko ter je eno glavnih žarišč covida-19 v svetu.

Zaradi širjenja novega virusa so v Iranu danes odpovedali tradicionalne petkove molitve v 22 od skupno 31 provinc. Zaprte so kinodvorane, gledališča in koncertne dvorane. Odpovedanih je tudi več športnih prireditev, kot so nogometne tekme, ali pa bodo potekale brez gledalcev. Iransko ministrstvo za zdravje je prebivalcem tudi odsvetovalo udeležbo na vseh dogodkih, kjer se zbere več ljudi, kot so pogrebi in poroke.

Večina ljudi se v strahu pred novim koronavirusom pretežno zadržuje doma. To že povzroča preglavice trgovcem in gostincem, ki so si prav v obdobju pred perzijskim novim letom, ki se letos začne 20. marca, obetali največji zaslužek.

O novih okužbah s koronavirusom danes poročajo tudi iz Kuvajta. Tam so potrdili dva nova primera, skupaj je potrjenih okužb v tej zalivski državi 45.

Iz Azerbajdžana in Belorusije pa danes poročajo o prvih zabeleženih primerih okužbe z novim koronavirusom. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen