Sneg v Avstriji povzroča težave v prometu

0

Sneg, ki ga je prineslo neurje Petra, je davi v Avstriji povzročal težave v prometu, predvsem na Solnograškem. V več delih te zvezne dežele ter na Tirolskem je zaradi novozapadlega snega velika nevarnost snežnih plazov. Na avstrijskem Štajerskem pa so zaradi novozapadlega snega imeli težave s podrtimi drevesi, ki so ovirala promet.

Na zasneženih in poledenelih cestah na Solnograškem je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA zdrsnilo več vozil in tovornjakov, zaradi česar je ponekod prihajalo do zastojev. Na obrobju Salzburga je v jarek zapeljal avtobus, pri čemer so bili po navedbah Rdečega križa lažje poškodovani trije ljudje. Iz več krajev poročajo o podrtih drevesih, ki so ovirala cestni in železniški promet.

Na turski avtocesti vladajo zimske prometne razmere, pogosto so na vozišču snežni plugi. Zaradi prometne nesreče je bila ta avtocesta blizu kraja Werfen davi skoraj dve uri zaprta v smeri proti Salzburgu. Na nekaterih gorskih cestah in prelazih so obvezne snežne verige za vsa vozila.

Zaradi obilnega sneženja in močnega vetra je v Severnih Alpah nad gozdno mejo ter v več delih Tirolske velika nevarnost snežnih plazov, in sicer četrte stopnje na petstopenjski lestvici.

Gorska reševalna služba na Solnograškem je pozvala športnike, naj zaradi velike nevarnosti snežnih plazov v četrtek ne smučajo zunaj urejenih smučarskih prog. Tudi na Tirolskem, kjer danes pričakujejo še od 20 do 50 centimetrov novega snega, opozarjajo, da so v gorah izredne razmere ter odsvetujejo pohode in turno smuko, poroča APA.

Na avstrijskem Štajerskem pa so zaradi novozapadlega snega davi imeli težave s podrtimi drevesi, ki so ovirala promet in oskrbo z električno energijo. V torek je bilo brez elektrike kakih 5000 gospodinjstev, danes dopoldne še okoli 800. Tudi v tej avstrijski zvezni deželi so na nekaterih gorskih cestah in prelazih obvezne snežne verige za vsa vozila. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen