Šarec spet v stari formi; kot kakšen Serpentinšek je žaljivo opletal z jezikom, sedaj se mora stranki SDS opravičiti, če ne bo fasal odškodninsko tožbo!

7

Stranka SDS od premierja, ki opravlja tekoče posle, Marjana Šarca prek odvetnika Francija Matoza zahteva preklic nekaterih, po njihovem mnenju neresničnih in žaljivih izjav. V nasprotnem primeru napovedujejo sodni postopek. “Se opravičujem, če sem izrazil svoje mnenje, ki ni osamljeno,” je odgovoril Šarec.

Kot je razvidno iz dopisa, ki ga je Šarcu poslal Matoz, je SDS zmotila Šarčeva izjava, predvajana v oddaji TV Dnevnik in TV Odmevi na TV Slovenija konec januarja. V izjavi je Šarec za SDS dejal, da je težko sodelovati s stranko, ki izvaja “metode, kakršne izvaja. Se pravi sovražni govor, potem tudi se financira iz Madžarske”.

V SDS so prepričani, da je z izjavo posegel v ugled in dobro ime stranke. “Kljub temu da so meje svobode izražanja v tovrstnih razpravah široke, meja svobode izražanja ne more ščititi zavestno neresničnih trditev o dejstvih, ki posegajo v ugled in dobro ime naše stranke,” je v dopisu zapisal Matoz.

Pri tem, kot navaja, ni mogoče spregledati, da so bile izjave podane v trenutku, ko še posebej močno odmevajo, pri čemer je spomnil, da jih je Šarec podal potem, ko je odstopil, in ko skuša SDS sestaviti novo koalicijo. “Škoda je še toliko večja, ker je naša stranka kot politična stranka, ki sestavlja koalicijo po vašem odstopu, in sta njen obstoj in uspešnost v okoliščinah oblikovanja koalicije še posebej odvisna od zaupanja ljudi,” je zapisal Matoz.

Po prepričanju Matoza gre za za nepoštene in neresnične navedbe z izrazito negativno in objektivno žaljivo konotacijo, ki SDS “neupravičeno diskvalificirajo v javnosti in jo prikazujejo v izrazito negativni luči”. “Da ste izjave podali z namenom žalitve, pa izhaja iz dejstva, da vam je dobro znano, da je financiranje političnih strank po 21. členu zakona o političnih strankah nezakonito in da se SDS ni financirala iz tujine,” je zapisal.

“Prijazno pismo”, kakor je označil Matozov dopis, je na Facebooku objavil Šarec in dodal: “Pravi, da sem nedostojno govoril o stranki in da bom prejel tožbeni zahtevek, če se ne opravičim. No, se opravičujem, če sem izrazil svoje mnenje, ki ni osamljeno. Ne nazadnje (še) živimo v svobodni državi.”

Je pa s tem pismom, kot je zapisal, “lepo izražena prihodnost, če bo sestavljena vlada stranke SDS”. Zapisal je tudi, da ga v SDS očitno že vidijo v opoziciji, glede na to, da so mu pismo poslali na elektronski naslov državnega zbora. “Želja po oblasti je močna,” je dodal.

V SDS so Šarčevo objavo danes na Twitterju pospremili z navedbo, da je Šarec takoj potem, ko je zrušil lastno vlado, “začel opletati z obtožbami nezakonitega ravnanja na račun SDS”. Uradno zahtevo za umik izjav so mu, kot navajajo, poslali že pred dnevi, ter dodali, da v nasprotnem primeru sledita tožba in odškodnina. (sta)

Št. komentarjev: 7
 1. Hit pravi

  Mu bo Kučan zrihtu ta boljšga advokata, ki bo povozu Matoza.

 2. Miha pravi

  Šarec točno ve, kaj dela. Mislim, da bo JJ imel precej težko delo proti navezi Šarec-Muri. Young boys se očitno hočejo rešiti vseh old boysov tako na levi kot na desni.

 3. Gasilec pravi

  Tega Jajo nebi bil zmožen

 4. haapy yack pravi

  hoj
  In kaj imajo ljudje od tega? Nič!
  boditevcvetju

 5. Viktor pravi

  Tako pač je, klovn ostane klovn…

 6. Nulla pravi

  Šarca po naslednjih volitvah nikjer več ne bo… razen morda bo na kam’nški občini delal v režijskem obratu.

 7. Jože pravi

  Škoda vsake besede za tega debila.Dobro je da čez par let ne bo ne njega in ne stranke v parlamentu.Kakor je prišel,tako odšel.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen