Pahor in Milanović za reševanje odprtih vprašanj med državama

1

Predsednik republike Borut Pahor in njegov hrvaški kolega Zoran Milanović sta se danes na prvem srečanju na Otočcu zavzela za reševanje odprtih vprašanj med državama. Vladi v Ljubljani in Zagrebu sta pozvala, naj naredita vse, da bodo odnosi med državama na vseh področjih odlični.

Pahor in Milanović sta v izjavi za medije po pogovorih povedala, da sta se dotaknila vseh odprtih vprašanj med državama, kot sta meja in vstop Hrvaške v schengensko območje, pri čemer sta se strinjala, da ne bodo rešena čez noč.

Pahor je poudaril, da je vstop Hrvaške v schengen v interesu Slovenije, vendar je opozoril, da bo odločitev v Ljubljani obremenjevalo, če arbitražna odločba o meji med državama ne bo uveljavljena.

Kot je dejal, si prizadeva, da bi prišlo do vzajemnega dogovora o načinu uveljavitve arbitražne razsodbe, ker bi po njegovem mnenju to olajšalo odločitev o hrvaškem članstvu v schengnu.

Milanović je dejal, da bi imela največje koristi od vstopa Hrvaške v schengensko območje Slovenija, saj bi se tako ta prestavila na mejo z BiH. (sta/ured)

Število komentarjev: 1
  1. Hit pravi

    Slovenija je z arbitražo osramočena. A se je kdo opravičil, ali je kdo odgovarjal za kršitve postopka ?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen