Na sodišču zasebni tožilci nad lažnivi peterček – Kunstlja, Šurca, Brajerja, Praznika in Cvetežarja

1

Na Okrožno sodišče v Ljubljani so zasebni tožilci podali kazensko ovadbo zoper Mitjo Kunstlja, Mateja Šurca, Cirila Brajerja, Braneta Praznika in Avgusta Cvetežarja zaradi kaznivega dejanja žaljive obdolžitve v povezavi s spornim dokumentarnim filmom »V imenu resnice«. Iz leta 2017.

Zasebni tožilci sodišču predlagajo, da izvede dokaze, ki bodo prepričljivi v trditvi, da obdolženi niso mogli verjeti v resničnost tistega, kar so povedali v dokumentarnem filmu V imenu resnice oziroma, da so v dokumentarnem filmu podajali lažne navedbe ter da so se obdolženi med seboj poznali in so v trenutku snemanja dokumentarnega filma, ko so podajali izjave, vedeli, kaj bo rdeča nit filma in sicer prikazati zasebne tožilce kot člane domnevne paravojaške skupine »Paravomo« oz. »specialne brigade Moris«, ki naj bi bili vpleteni v številna nezakonita dejanja, poleg vsega pa naj bi bili vpleteni v smrt Blaža Furjana, katerega naj bi načrtno ubili oz. umorili kot izhaja iz obrazložitve zasebne tožbe.

Zasebni tožilci zato predlagajo, da sodišče izvede določene dokaze, prepričani pa so tudi, da jim navedene tožene osebe delajo namerno škodo brez kakršnihkoli dokazov, zato so se odločili, da jih tožijo.

Že iz ugovorov posameznikov pa je razvidno, da so se pošteno zapletli in priznavajo laži.

Kunstelj na primer priznava, da se je hotel malo maščevati bivšim kolegom in da je vse laž.

Praznik sam sebe predstavlja kot vrhunskega strokovnjaka in operativca na področju varnosti in rad komentira vsako zadevo. Ima končano triletno poklicno šolo (kovinostrugar – brusilec), srednjo politično šolo Kumrovec, kjer je enoletni program zaključil s prav dobrim uspehom, plačnik študija je bilo podjetje Donit iz Medvod. Začel je izredni študij na Višji pravni šoli v Mariboru, ki pa ga nikoli ni končal, saj je študij prekinil že v času prvega letnika.

Brajer je pripadnike MORiSa povezoval tudi  ropom SKB in kraje Postojnskega orožja, a je imela policija v obeh primerih prave krivce tisti čas že v priporu. V Nedeljskem Dnevniku so ponarejali fotorobote in jim pripisovali objave in podobnost z Morisovci, kljub temu, da je Brajer natančno vedel, da v njihovih zgodbah ni ničesar resničnega.

Tudi Šurc se predstavlja za najbolj strokovnega poznavalca ozadij, a se mu je zataknilo že pri navedbi osebnih podatkov, ki niso pravi.

Viri na katere se sklicujejo;

Brajer pravi, da je izvedel od Praznika, Praznik trdi, da je pisalo v knjigi Šurca. Šurc nato ponovi, da je izvedel od Praznika.

Cvetežar v ugovoru pove, da nikogar ne pozna in da ničesar ne ve. Ve pa, da je res, kar pravi Praznik in kar piše v Nedeljskem dnevniku. (*Povzeto po portalu Demokracija)

Število komentarjev: 1
  1. diler resnice pravi

    Iz samega članka je razvidno, da krivdo prenašajo drug na drugega, kar je že dalj časa znano da je laž nesmrtna duša komunizma!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen