Kitajski velikan ostaja na vrhu dobaviteljev za 5G

2

Vodilni proizvajalec telekomunikacijske opreme Huawei, kljub ameriškim pritiskom, ostaja na čelu v tekmi za 5G. Doslej ima zagotovljenih 91 pogodb za 5G, kar je za 30 več od lani.

Vrata za vstop v igro za 5G se v preteklih tednih vse bolj odpirajo, saj so tudi na ravni EU sprejeli smernice, po katerih pa izrecno ne omejujejo vstopa kitajskega velikana v igro za 5G. Tako ima Huawei doslej več kot polovico pogodb, kar 47, za 5G podpisanih v Evropi. Prav tako bo v prihodnjih petih letih v Združenem kraljestvu v inovativne 5G projekte vložil več kot 18 milijonov evrov.

Tako Huawei ostaja vodilni svetovni dobavitelj opreme za 5G, ki je vsaj eno leto pred konkurenco. »Naše stranke pravijo, da smo leto ali dve ali celo več let pred konkurenco. Verjamem, da je to zato, ker usmerjeno vlagamo raziskave in razvoj,« je v pogovoru za BBC povedal direktor za tehnološki razvoj v poslovnem segmentu operaterjev Paul Scanlan.

Čeprav so v podjetju napovedali, da bo letošnje poslovno leto težje od lanskega, pa za zdaj vsaj koronavirus na poslovanje ne vpliva. Huaweijeve tovarne na Kitajskem nadaljujejo s proizvodnjo, tako epidemija virusa ne bo vplivala na dobavo 5G telekomunikacijske opreme strankam.

Št. komentarjev: 2
 1. Sandalphone pravi

  Kakor tudi tehnologije, ki državam omogoča množično sledenje, kot se sedaj že implementira v Srbiji.

 2. haapy yack pravi

  hoj
  5G je orodje in orožje. Globala se bo lahko igrala z frekvencami. Počas te bodo skuhal.
  Agenda 21 depopulacija 90 odstotkov prebivalcev planeta.
  boditevcvetju

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen