Kaj se dogaja v SMC? Ministrica za delo Ksenija Klampfer odstopila z mesta podpredsednice SMC in izstopila iz stranke!

8

Izstop ministrice za delo, družino in socialne zadeve, ki opravlja tekoče posle Ksenije Klampfer iz stranke SMC se je zgodil ravno ob robu pogovorov o sestavi morebitne nove vlade, v katerih sodeluje tudi stranka SMC.

PREBERITE ŠE TOŠarec o prevzemanju odgovornosti v slogu Serpentinška: Klampferjeva je odločila kot je odločila in ji lahko samo čestitam za pogum, ne glede na to, kaj se je danes odločilo

Ni jasno, ali je izstop Klampferjeve s tem povezan ali ne. V političnih kuloarjih se govori, da bi naslednji iz SMC lahko izstopil tudi “večni strankarski prebežnik” poslanec Jani Möderndorfer.

Ministrica za delo Ksenija Klampfer je v nedeljo predsednika SMC Zdravka Počivalška obvestila, da nepreklicno odstopa z mesta podpredsednice SMC, prav tako je izstopila iz stranke. Kot je razvidno iz pisma Počivalšku, ki ga je danes posredovala medijem, se je za to odločila zaradi nezadovoljstva in nestrinjanja z vodenjem stranke.

Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ki po odstopu premierja Marjana Šarca opravlja tekoče posle, je v pismu predsedniku SMC zapisala, da je njena odločitev posledica nestrinjanja z vodenjem stranke, še posebej v času po odstopu predsednika vlade.

“Vedno sem verjela, da so rezultati dela tisto, kar politiku daje verodostojnost, s katero lahko stopi pred ljudi. S svojo ekipo sem kljub manjšinski vladi uspešno zaključila številne projekte,” je navedla Klampferjeva. Ob tem je med drugim navedla ohranitev socialne varnosti, dvig minimalne plače, dvig materinskega, očetovskega in starševskega nadomestila ter starševskega dodatka, ustavitev padanja pokojnin in dvig odmernega odstotka, pa tudi ukrepe na trgu dela.

“Menim, da smo opravili veliko dobrega za ljudi, prav gotovo pa je ostalo še veliko izzivov,” je navedla Klampferjeva, ki verjame, da so našteti rezultati lahko v ponos SMC.

“Žal pa v naši stranki niso vsi takšnega mnenja. Kot kaže, tudi ti ne, spoštovani predsednik. Najin pogovor tistega jutra, tik pred odstopom predsednika vlade, je razkril marsikatero pomanjkljivost v delovanju stranke,” je zapisala v pismu Počivalšku. Po njenih besedah je pogovor razkril tudi, da delo ni cenjeno, “bolj od dela namreč štele populizem”.

Kot je dodala, je zanjo nesprejemljivo zdajšnje dogajanje, ko se SMC pogaja za vstop v desno vlado s popolnoma drugačno ideologijo. “Menim, da mora človek ostati zvest svojim vrednotam, predvsem pa samemu sebi. Za politika je to nujno in edino sprejemljivo,” je zapisala.

“V stranki je kljub vihram, ki so jo doletele, še vedno veliko dobrih in sposobnih članov, ki verjamejo v solidarnost ter dialog in katerim je zelo tuja desna ideologija. Iz srca in zaradi njih te iskreno prosim, da o smeri, kamor vodiš stranko, še enkrat dobro premisliš,” je Klampferjeva pozvala prvaka SMC.

Počivalšku v pismu še očita, da je delovanje stranke pod njegovim vodenjem vse bolj usmerjeno stran od pogledov ljudi, ki so “tej stranki prinesli žlahtnost socialno liberalnih vrednot, jih zagovarjali in verjeli vanje”. Kot je dodala, ji vodstvo stranke ni nikoli nudilo podpore, ne po tistem, ko je kot načelnica Upravne enote Maribor prepovedala koncert Thompsona, ne pri vodenju ministrstva.

Kot je še zapisala Klampferjeva, je v zakup vzela tudi to, da je niso nikoli vključevali v delo stranke, čeprav je njena podpredsednica. “Zato so vse s tem povezane obtožbe in žalitve toliko bolj nesprejemljive”.

Počivalšku je v nedeljo po poročanju Reporterja pisal tudi nekdanji predsednik stranke Miro Cerar. “Od vstopa v politiko sem vseskozi zagovarjal ista načela in nasprotoval politiki, ki jo pooseblja Janez Janša. Ob tem seveda podpiram prizadevanja predsednika SMC, ki vodi dialog z vsemi strankami, vendar s ciljem oblikovanja takšne koalicije, ki jo bo vodila oseba, ki v praksi udejanja demokratične vrednote in višjo politično kulturo. V primeru, da bi se oblikovala vlada pod vodstvom Janše, v njej ne morem sodelovati,” je zapisal Cerar.

Ob tem je izrazil obžalovanje, da dosedanji premier Marjan Šarec ni upravičil njihovega zaupanja, saj vlade ni vodil dovolj povezovalno in ni zagotovil pogojev, da bi tekoče nadaljevali zastavljeno delo in reforme.

Št. komentarjev: 8
 1. dejstvo pravi

  Modeldorfer bo zagotovo letel po poti Klampferjeve, saj si že išče novo marelo nad svojo bebasto glavo…

 2. Zaletel pravi

  Eno samo veliko sprenevedanje. Zakaj pa ni povedala, da bo na naslednjih volitvah zagotovo kandidirala pri Serpentinšku???

 3. Abakus pravi

  Ma goni vse te cerarje, klamferje v maloro, ker so na funkcijah itak samo škodo delali!

 4. Jože pravi

  Ples se je pričel.Požrli se bodo med sabo.Stranka SMC je usojena na propad.Če je Janša pameten naj gre na volitve,saj se bo leva golazen poklala med sabo.Tudi udbaš Zmago ne bo več videl parlamenta po volitvah.Šiviljo pa že sedaj nobeden ne jemle resno.

 5. Hit pravi

  Pazi – blondinka o ideologiji !!

 6. mirror pravi

  Kruhoborka, kot večina iz propadajočih strank. Pri Šarcu si nadeja več. Baje jo zelo skrbi za državo in ne za svoj žep ter privilegije.

 7. škoda pravi

  Enkrat za vekomaj bi morali volivci na volitvah z levičarji obračunati in narediti konec. Toliko gorja narodu in škode,kot so jo naredili v 25 letni vladivini levičarjev jih ni nikjer na svetu nihšče.

 8. raft pravi

  Baba, razpeta med Muppet show, policijsko akademijo in Kumrovcem.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen