Jeruzalem prizorišče mapada z avtomobilom, med izgredi na Zahodnem bregu smrtni žrtvi

0

V Jeruzalemu je zgodaj davi neznanec zapeljal v množico na avtobusni postaji in pri tem poškodoval 14 ljudi, od tega 12 izraelskih vojakov. Izraelska policija še vedno išče napadalca in njegov avtomobil. Ob tem je sporočila, da preiskujejo teroristični napad. Z Zahodnega brega poročajo o dveh smrtnih žrtvah med Palestinci v izgredih.

Izraelska vojska je glede napada v Jeruzalemu sporočila, da je bila tarča napada prav vojska. Med 14 ranjenimi jih je 12 izraelskih vojakov, od katerih je eden v kritičnem stanju. Motiv za napad še ni znan. Jeruzalem je bil v preteklosti že večkrat tarča posameznih napadov Palestincev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Do napada je prišlo v napetih razmerah med Palestinci in Izraelom po nedavni objavi spornega bližnjevzhodnega mirovnega načrta predsednika ZDA Donalda Trumpa. Načrt, ki ga podpira Izrael, je med Palestinci sprožil veliko nezadovoljstvo.

Na Zahodnem bregu je v sredo in danes prišlo do protestov in posameznih izgredov med Palestinci in izraelsko vojsko. V zadnjih 24 urah sta pri tem umrla dva Palestinca, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V Hebronu so izraelski vojaki v sredo ustrelil 17-letnega Palestinca, ki je postal prva smrtna žrtev med protestniki po objavi Trumpovega načrta. V Dženinu je umrl 19-letnik. Po navedbah izraelske vojske je bil “nasilni izgrednik”, ki je imel pri sebi molotovko. Palestinska stran je sporočila, da so izgredi izbruhnili, ko je izraelska vstopila v mesto, da bi porušila hišo, ter da je bil pri tem ubit 19-letnik, več ljudi je bilo ranjenih. (sta/ured)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen