Jerca Korče z “lisičjim” tekstom ni prelisičila javnosti: Ravno pri LMŠ so največji kruhoborci, ki gojijo izključujočo politiko!

6

“Ah, ja…

V politiki je pomembna pluralnost mnenj. Želim si živeti v državi, ki bo vključujoča in bo znala poslušati različna mnenja, ter na podlagi raznolikosti uskladiti prihodnji razvoj države. Če kaj, potem sem se v politiki naučila usklajevati. V LMŠ smo vedno stopili korak nazaj in poizkušali iskati kompromise. S trinajstimi poslanci smo se zavedali svoje realne politične moči in temu primerno smo igrali svojo vlogo usklajevalca mnenj in iskalca glasov za posamezne predloge. Pri kakšnih zadevi sem si želela, da bi imeli 46 poslancev in bi lahko z lahkoto kakšno našo dobro idejo spravili v življenje. Parlamentarna demokracija ima prednosti in ena od njih je, da nas sili v pogovore in iskanje skupnih poti za razvoj naše družbe.”

Takole začenja svoje pisanje poslanka in podpredsednica LMŠ Jerca Korče in nadaljuje še z bolj vratolomnimi tezami: “Še ena pomembna stvar politike je, da nikoli in nikdar ne pomisliš na lastno korist in svoj stolček. V ospredju nikoli ne sme biti misel kje boš ti kot poslanec čez nekaj let, ampak kje bo država.

Ni vprašanje ali sodelovati ali ne. V LMŠ smo dokazali, da znamo sodelovati z raznorodnimi strankami. Mi je pa danes povsem jasno zakaj je bilo to sodelovanje včasih tako težko in utrujajoče. Lisica, ki smo jo imeli v svojem kurniku je slekla svoj kostum in pokazala svoj pravi jaz.

Ne glede na to ali bodo volitve ali ne – s takimi in drugačnimi pogovori se je pričel proces legitimizacije politik, ki bi morale biti potisnjene v osamitev.

Kruhoborci! Bravo za tako ravnanje.”

A dejstvo je, da so ravno pri LMŠ največji kruhoborci, ki so bili na moč zmedeni po nepričakovani potezi njihovega prvaka Marjana Šarca, ko je ta konec januarja kot kakšen užaljeni otrok odstopil s funkcije predsednika vlade. Nekateri njihovi poslanci nimajo niti dneva delovne dobe v realnem sektorju in dejstvo je, da bo marsikdo med njimi po naslednjih državnozborskih volitvah primoran iskati službo izven varnega zavetja parlamenta. Kar jih seveda na moč frustrira, zato tudi takšno kalimerovsko pismo podpredsednice LMŠ.

Glede sodelovanja LMŠ z drugimi političnimi strankami pa Korčetovo demantira kar njen šef Šarec, ki že ves čas po svojem odstopu po medijih trosi izjave, da s SDS pač ne more sodelovati, ker… (vstavite poljubne domislice).

Št. komentarjev: 6
 1. Jože pravi

  Res v LMŠ so pravi kruhoborci.Še malo pa se bodo zadušili v svojem dreku.Tudi če bi sedaj hoteli sestavit vlado,bi še te partnerje ki so jih sedaj imeli težko prepričali.Šarec bo šel po poti Cerarja.(v pozabo)

 2. Renato pravi

  Tale pa je res ena navadna umska maloposestnica! Iz nelogike do absurda.

 3. Hit pravi

  Uboga Jerica je patološka lažnivka.

  1. Re gornjemu pravi

   Vi, gornji komentatorji pa patološki butli

   1. Fičo pravi

    Počasi smo vsi bitki, njo bo pa z veseljem zaposli lj-gazda iz saraorcev, ko bo zrihtal rdeči kotiček v lj

 4. Viktor pravi

  Do tega prihaja, ko politična “Virgo intacta” pride do oblasti in kvasi neumnosti

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen