Izdaja tajnih podatkov o transakcijah zasebnih družb medijem je dejstvo. Odstopljeni premier Marjan Šarec ni eksplicitno zanikal rabot svojega poslanca Kovačiča!

5

Prvak LMŠ in premier, ki opravlja tekoče posle, Marjan Šarec od “dotičnih predsednikov komisij DZ” pričakuje, da se bodo začeli aktivno ukvarjati s problematiko financiranja strank in njihovih medijev iz tujine. “Kdor te financira, te verjetno ne zato, ker si prikupen, temveč hoče kaj v zameno,” je zapisal na Facebooku in posvaril pred vlado SDS.

PREBERITE ŠE TODanijel Krivec: Predsednik PK Jani Möderndorfer naj pristojnim zaradi domnevnega k.d. izdaje tajnih podatkov ovadi poslanca LMŠ Aljaža Kovačiča in strokovnega sodelavca iz LMŠ

“Pogovarjamo se o tem, kakšno ponudbo bo kdo dal, katere resorje bo kdo zasedel … Morali pa bi se vprašati, komu bo ta vlada podrejena, če se mediji stranke SDS dokazano (in SDS tega niti ne zanika) financirajo iz Madžarske, da o spornih kreditih iz Republike Srbske niti ne govorim,” je zapisal Šarec in ugotavljal, da tudi prvak NSi Matej Tonin še ni sklical komisije DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs), pač pa se raje pogaja za pozicijo v novi koaliciji.

Namesto tega SDS grozi Šarcu s tožbo zaradi izjav o financiranju stranke iz tujine. “Bodimo no resni. To je tako, kot bi se morski pes pritoževal, da ga obravnavamo za nevarno žival,” je zapisal.

Ob tem je spomnil na številne žalitve, ki so jih v preteklosti izrekli predsednik SDS Janša in člani stranke, na zmerjanje novinark s prostitutkami ter na ravnanje “njihovih medijev, ki se spuščajo na najnizkotnejše ravni diskreditacije, na osebni ravni”. “Ko kdo toži Janeza Janšo, gre za ‘krivosodje’, ko toži Janez Janša, je sodna pot v redu. Dvojna merila pač …,” je zapisal.

Ni pa eksplicitno zanikali očitkov SDS, da je njihov poslanec Aljaž Kovačič medijem izdal tajne podatke o transakcijah madžarskega denarja v Slovenijo in Severno Makedonijo. “A dajte no, gospodje, a res? (…) Kdor vas ne bi že leta in leta spremljal bodisi kot opazovalec bodisi kot aktiven udeleženec v politiki, bi vam morda še nasedel. Jaz pač ne več,” je dodal.

Obregnil se je tudi ob grožnje novinarjem in se vprašal “kaj šele bo, ko se bo sestavila vlada pod vodstvom SDS”. “Naivni so tisti, ki mislijo, da bodo lepo zasedli fotelje in bo vse v najlepšem redu,” je posvaril.

Dotaknil se je tudi stališč SDS in se vprašal, “kako se bo stranka, ki zanika podnebne spremembe, soočila z evropsko zeleno strategijo 2050 in kako bo v Evropi pojasnjevala svoj odnos do polpretekle zgodovine. Tam je namreč jasno, kdo je bil del protifašistične koalicije”.

Zanima ga tudi, kako bo takšna vlada neprodušno zaprla meje proti migracijam, hkrati pa podpirala Hrvaško na poti v območje schengna. Zlasti v luči predsedovanja 2021. “Slovenija podpira vladavino prava … kako bo stranka SDS pojasnila nenehne napade na sodstvo in druge neodvisne institucije? Ali igra danes, ali bo igrala takrat, je pravzaprav vseeno. Maske bodo padle slej ali prej,” je prepričan Šarec.

Po njegovih besedah se je treba vprašati, “ali želimo Orbanovo Slovenijo ali želimo suvereno, nam lastno Slovenijo. Ve se, kateri predsedniki strank imajo zdaj odločitev v svojih rokah. Izbira je jasna … ohranjanje položajev in asistiranje pri vsem zgoraj navedenem, ali predčasne volitve, kjer bodo odločili ljudje”.

Št. komentarjev: 5
 1. Hit pravi

  Šarec na primitivni način gobezdari neumnosti.

 2. Jože pravi

  Če bo Slovenija tako spoštovala svoje državljane kot jih spoštuje Madžarska se nam ni treba bati.Serpentinšek do sedaj še ni naredil nič in J.J.ne seže niti do gležnjev.On ni sposoben voditi niti gobarskega društva.

  1. Re gornjemu pravi

   J J je pa res že pokazal ” česa vsega je sposoben”( ponarejanja dejstev, manipuliranja z ljudmi svojimi ovčicami, izogibanja sodnim pozivom, manipuliranja z raznimi izvori sredstev- madžarskih, bosanskih, še posebej pa z izvorom svojega imetja). Ja res mu malokdo seže do gležnjev.

 3. roža pravi

  Šarec je veliki lažnivec, zato je lažnivec zagotovo tudi tale mali Aljažek, ki so ga izkoristili za umazane rabote.

 4. Saturn pravi

  LMŠ-jevski uničevalci Slovenije ne gobezdajte in se že spokajte iz oblasti!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen