49-letni kolesar v Račah tako nesrečno padel, da je kljub takojšnjemu oživljanju umrl

0

V soboto ob 15.50 se je v Račah zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 49-letni kolesar, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

49-letni kolesar iz Rač, je vozil kolo po Ulici Lackove čete v smeri Ceste talcev. Ko je pripeljal v bližino naslova Lackove čete 24, je padel po vozišču. Na kraju so ga oživljali, nato pa je bil odpeljan v UKC Maribor, kjer je ob 17.07 umrl. Odrejena je bila sanitarna obdukcija, policisti PPP Maribor pa okoliščine nesreče še preiskujejo.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 68 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, šest nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, ena pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 60 kršitev javnega reda in miru ter 75 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 35-krat posredovali na javnih krajih in 25-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so dva kršitelja. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali tri voznike, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli 12 vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 30 vlomov, trije ropi, 21 tatvin, 12 poškodovanj tuje stvari, tri preprečitve uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi, tri kazniva dejanja v zvezi s prepovednimi drogami, ena grožnja, eno ponarejanje listin in ena povzročitev telesnih poškodb. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen