V nemškem mestu Rot am See v strelskem pohodu 26-letnega napadalca šest mrtvih

1

V mestu Rot am See v zvezni deželi Baden-Württemberg na jugu Nemčije so danes odjeknili streli. Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa je bilo ubitih šest ljudi, več jih je bilo ranjenih. 26-letnega osumljenca za napad, sicer športnega strelca, so že aretirali. Domnevno naj bi se streljanje zgodilo znotraj družine.

Policija je že neposredno po streljanju sporočila, da so se domnevni osumljenec in žrtve med seboj poznali, tako da so za zdaj izključili možnost terorističnega napada. Več informacij naj bi policija sporočila na kasnejši novinarski konferenci. Za zdaj ni indicev, da bi bilo napadalcev več, je poročal Stuttgarter Zeitung.

Kot na spletni strani še piše časnik, so policijo na prizorišče streljanja poklicali okoli 12.45, na kraj napada so prispeli tudi reševalci.

Vzroki za napad še niso znani, poročajo nemški mediji. Policija je na Twitterju pozvala, naj se ljudje vzdržijo ugibanj in napovedala, da se bodo oglasili z dodatnimi informacijami. Preiskavo dogodka je prevzela kriminalistična policija.

Rot am See je mesto s približno 5400 prebivalci in leži med Crailsheimom v zvezni deželi Baden-Württemberg in krajem Rothenburg ob der Tauber na severu Bavarske. Streljanje se je zgodilo v enem od sicer mirnih predelov mesta.

“Že 50 let živim v Rot am See in česa takega še nisem doživela,” je opisala ena od starejših gospa. Mlajša ženska pa je povedala, da strelov ni slišala, je pa pretresena zaradi dogajanja na ulici.

Število komentarjev: 1
  1. Hit pravi

    Napaka policije da je spregledala norca

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen