SDS zahteva nujno sejo odborov DZ glede zagotavljanja zdravstvene varnosti ob stiku z migranti

0

Poslanska skupina SDS zahteva sklic nujne skupne seje odborov DZ za zdravstvo ter notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo, na kateri bi obravnavali problematiko zagotavljanja zdravstvene varnosti policistov in zdravstvenih delavcev ob stikih z nezakonitimi migranti.

Po mnenju SDS je pomembno, da ministrstvo za notranje zadeve in ministrstvo za zdravje redno spremljata, načrtujeta ter izvajata preventivne in učinkovite ukrepe za zaščito policistov in vseh, ki so pri opravljanju svojega dela z nezakonitimi migranti izpostavljeni možnostim okužbe.

Prav tako bi vlada morala z dodatnimi cepljenji, natančnimi navodili za njihovo varnost, ustrezno zaščitno opremo poskrbeti za policiste, ki se srečujejo z nezakonitimi migranti, so zapisali v zahtevi za sklic seje. Ob tem se sprašujejo tudi, kako je poskrbljeno za zdravstveno varnost zdravnikov in zdravstvenega osebja, ki pregleduje migrante.

V SDS zato predlagajo, da odbor sprejme sklepa, s katerim bi ministrstvoma za zdravje in notranje zadeve priporočili, da poskrbita za preprečitev širjenja nalezljivih bolezni, ki jih ob nezakonitih vstopih v Slovenijo s seboj prinašajo migranti. Prav tako bi ministrstvoma priporočili, da redno poročata o sprejetih ukrepih za preprečitev širjenja nalezljivih bolezni ter njihovem izvajanju in učinkih. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen