Pri hrvaškem otoku Zlarin strmoglavil vojaški helikopter

0

Pri otoku Zlarin v bližini Šibenika je danes med urjenjem v morje strmoglavil vojaški helikopter kiowa warrior OH-58 D, so potrdili na hrvaškem ministrstvu za obrambo. V nesreči je umrla najmanj ena oseba, poročajo hrvaški mediji. Kiowa warrior je manjši vojaški helikopter, ki ima največ dva člana posadke.

Reševalci so iz morja izvlekli truplo enega od članov posadke, je poročal lokalni spletni portal sibenik.in. Navaja, da še ni potrjeno, ali sta bili v ponesrečenem helikopterju dve osebi. Dodali so, da sta bila v zraku nad otokom Zlarinom dva helikopterja kiowa. Eden od njiju pa je strmoglavil v morje v še nepojasnjenih okoliščinah.

Hrvaško ministrstvo za obrambo je na svoji spletni strani potrdilo, da so sprožili vse ukrepe za iskanje in reševanje posadke. Napovedali so, da bo imel hrvaški minister za obrambo Damir Krstičević ob 14.30 izredno novinarsko konferenco v vojaški letalski bazi Zemunik v Zadru, iz katere je helikopter poletel.

Hrvaška policija je po obvestilu o nesreči potrdila, da so na kraj dogodka napotili dve policijski ladji ter da so obvestili vse ostale pristojne službe, vključno z reševalci in gasilci.

ZDA so Hrvaški podarile 16 helikopterjev kiowa warrior OH-58 D, ki so v sestavi hrvaškega vojaškega letalstva od leta 2016. Vsi podarjeni helikopterji so bili izdelani med letoma 2010 in 2012. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen