Preberite zadnjo politično izjavo poklapanega, a še vedno šegavega Erjavca: “Desus sem vodil z neizmerno voljo, da bi nekaj naredil za upokojence.”

9

Karl Erjavec je za STA sporočil, da se, kot je zapisal “v svoji zadnji politični izjavi”, ne umika le iz aktivne politike, temveč tudi iz javnega življenja. Po porazu na kongresu DeSUS ne vidi več razloga in potrebe, da bi bil še naprej obrambni minister oz. član vlade. S premierjem Marjanom Šarcem se bo pogovoril o datumu odstopa.

“Umikam se iz politike in bom podal tudi odstop s položaja ministra za obrambo. Bil sem od leta 2004 v vseh vladah do sedanje aktualne vlade, minister na različnih resorjih. Po odločitvi kongresa, da ne bom več vodil stranke DeSUS, ne vidim več razloga, da bi bil še naprej minister oziroma član vlade,” je pojasnil v pisni izjavi.

Kot je nadaljeval, je bil kot predsednik stranke dolžan biti v vladi, tudi takrat, ko je imel poslanski mandat, če je želel kaj doseči za upokojence, saj je to mogoče samo, če si član vlade. “Zdaj te potrebe, da bi bil še naprej član vlade, ni več,” je navedel in dodal, da se zato tudi umika iz aktivne politike.

Ponosen je na dosežke stranke DeSUS pod njegovim vodstvom v zadnjih petnajstih letih. Kot je poudaril, je bil “DeSUS v tem času vedno ključen akter pri oblikovanju različnih vlad in pomemben akter tudi pri oblikovanju aktualne vlade”. Na to je ponosen, je navedel in zatrdil, da v različnih vladah ni bil zaradi osebnega prestiža.

Napovedal je, da se bo s predsednikom vlade pogovoril o datumu odstopa kot ministra za obrambo. Ne želi namreč, da bi njegov odstop povzročil nevšečnosti trenutni vladi.

Novemu vodstvu stranke DeSUS, na čelo katere so delegati v soboto izvolili ministrico Aleksandro Pivec, pa Erjavec želi, “da uspešno nadaljuje pot”, ki jo je sam zastavil 20. maja 2005. Napovedal je, da je in da bo ostal član stranke DeSUS.

V izjavi se je Erjavec zahvalil vsem, ki so ga v teh 15 letih spremljali in podpirali na njegovi politični poti, zlasti njegovi družini: “Vsi so bili odlični sodelavci.”

“Prišel je čas, da se posvetim drugim stvarem v življenju. Stranko DeSUS pa sem vedno vodil s srčnostjo in neizmerno voljo, da bi nekaj naredil za upokojence. Upam, da bodo to prepoznali tudi tisti, ki tega niso opazili oziroma niso tega želeli opaziti,” je navedel Erjavec in dodal, da je hvaležen vsem tistim, ki so ta njegov politični angažma za upokojence prepoznali.

Seveda je Erjavec na spletnih socialnih mrežah ob svojem slovesu požel tudi salve smeha, saj so se številni spomnili na tisoč evrov pokojnine, ki jih je vsa leta svojega političnega udejstvovanja obljubljal upokojencem.

“Vse, kar sem delal kot predsednik stranke in kot minister, sem delal v dobri veri in v prepričanju, da delam prav,” je še zatrdil Erjavec in sklenil, da je to njegova zadnja politična izjava za medije, ker se ne umika samo iz politike, ampak tudi iz javnega življenja. (sta/ured)

Št. komentarjev: 9
 1. JL PTUJ pravi

  Ja res PEDERSKA.

 2. Tonč pravi

  Bil je in ostal šaljivec… 🙂

 3. Gabriel pravi

  Korl = svetovni goljuf!

 4. Hit pravi

  Tip je premalo ubogau Kučana

  1. Ana pravi

   Tako je. Pivčevo so na kongresu podprli predvsem iz murgelskega tabora.

 5. haapy yack pravi

  hoj
  Ropanje Spiza se lahko začne.
  boditevcvetju

 6. Viktor pravi

  Končno je uspel – nagnali so ga.

 7. raft pravi

  Zakaj bi bil poklapan? On se bo usedel v svoj novi Porsche in se zapeljal na svoj vikend, ki ga ima v Istri. Hrvati mu bodo za zasluge plačevali od spredaj in od zadaj. Izbiral bo lahko med hrvaškim in Ruskim državljanstvom. Do smrti se mu bo od ust cedilo med in mleko.
  Seveda se bo tu in tam spomnil tudi neumnih Slovencev, ki so mu to omogočili.

  1. Rokovnjac pravi

   Vsaka cast Raftu,tako se govori,dam ti neskoncno stevilo plusov za tvoj komentar +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen