Pivčeva o prihodnjem ministru po srečanju Erjavca s Šarcem

0

Predsednica DeSUS Aleksandra Pivec je danes zatrdila, da o kandidatih za prihodnjega ministra oz. ministrico za obrambo še ni razmišljala. Takšni pogovori bi se ji zdeli neprimerni, preden se minister Karl Erjavec sestane s premierjem Marjanom Šarcem. Je pa pritrdila, da bi bilo prav, če bi predlog prišel iz krogov stranke DeSUS.

Pivčeva je v izjavi za medije pred sejo vlade pojasnila, da se z Erjavcem, ki je po porazu na volilnem kongresu DeSUS napovedal odstop s položaja ministra za obrambo in umik iz javnega življenja, še ni pogovorila. Predvideva, da se bosta sešla prihodnji teden. Prav tako nima informacije, ali oz. kdaj se bo srečal s predsednikom vlade.

O ministrskih kandidatih Pivčeva še ni razmišljala. “Tudi če krožijo kakšne informacije, so to zgolj neka predvidevanja in ugibanja. Jaz nimam še nobenih imen pred sabo,” je zatrdila. Bi pa bilo po njenih besedah prav, da bi bil kandidat član ali blizu stranke DeSUS.

Napoved Erjavca o umiku iz politike in javnega življenja je sicer danes komentirala tudi predsednica SAB Alenka Bratušek. Kot je dejala, je Erjavec pustil “kar konkreten pečat v slovenski politiki in konec koncev kar nekaj naredil za državo in za državljane”. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen