Pivčeva in Šarec tudi o iskanju novega obrambnega ministra, menjave resorjev ne bo

1

Ministrica Aleksandra Pivec je danes prvič po sobotnem kongresu, na katerem je prevzela vodenje DeSUS, opravila krajši pogovor s premierjem Marjanom Šarcem. Po napovedanem odstopu Karla Erjavca z mesta ministra za obrambo za zdaj po njenih besedah ni govora o menjavi resorjev, z iskanjem novega ministra pa se bo ukvarjala v prihodnjih dneh.

Kot je v izjavi novinarjem po srečanju s Šarcem ocenila Pivčeva, po njenem prevzemu vodenja DeSUS situacija ostaja precej nespremenjena in DeSUS ostaja stabilen partner v vladni koaliciji. Pravzaprav računa na to, da se to sodelovanje še okrepi.

Z nekdanjim predsednikom stranke Karlom Erjavcem se še ni pogovorila, to bo storila morda v sredo ali četrtek. S premierjem sta se danes dogovorila, da se najprej z Erjavcem pogovori on, da se dogovorita, kdaj bo odstopil kot obrambni minister. Erjavec je odstop napovedal takoj po porazu proti Pivčevi na kongresu.

Po Šarčevem pogovoru z Erjavcem bodo intenzivno začeli iskati novega ministra za obrambo, je povedala Pivčeva. Ne more še govoriti o tem, ali imajo primernega kandidata znotraj ožjega kroga v stranki, ali pa bo to kdo z ministrstva, je pojasnila. S tem se bo “intenzivno v mislih” ukvarjala v prihodnjih dneh ter takoj po vzpostavitvi organov stranke o tem govorila s ključnimi osebami v stranki.

Kot je dejala, ji je jasno, da menjave resorjev niso možne. “V vseh prihodnjih vladah, ko se bodo postavljale ali z rekonstrukcijo ali po volitvah pa se bomo potegovali za to, da dobimo ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti,” je pojasnila.

Pivčeva je že danes odšla na sedež stranke, kjer se namerava predvsem dogovoriti, kdaj bodo sklicali najprej izvršni odbor in zatem svet stranke. Pogovoriti se želi tudi o tem, kako bodo delovali v prihodnje. Seznaniti se želi tudi s stanjem na stranki, med drugim, koliko je zaposlenih.

V torek pa bo Pivčeva opravila tudi prvi pogovor s poslansko skupino. Kot je dejala, želi doseči večjo enotnost in govoriti tudi s poslancem Robertom Polnarjem ter preveriti, ali lahko postane zanesljiv in konstruktivni partner poslanske skupine. S tem bi ojačali njihovo kredibilnost v vladi, je dejala glede glavnih tem, o katerih sta govorila s premierjem.

Pogovorila pa sta se tudi glede očitkov na njen račun v zvezi z nepravilnostmi pri projektu SRIPT. Očitke je že večkrat zavrnila, po besedah Pivčeve pa danes “ni bilo znaka”, da premier s pojasnili ne bi bil zadovoljen. (sta)

Število komentarjev: 1
  1. Hit pravi

    Stabilni partner – srabilno podrepništvo !

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen