Opel bo v Nemčiji ukinil 2100 delovnih mest

0

Opel bo v Nemčiji ukinil 2100 delovnih mest, so sporočili iz avtomobilskega proizvajalca, ki se v zadnjih letih sooča z nizkim povpraševanjem. Dodaten izziv za proizvajalca, ki je od leta 2017 v lasti francoskega PSA Peugeot Citroen, predstavljajo zaostrena pravila EU glede izpustov ogljikovega dioksida.

Kot so zapisali v Oplu, bodo na novo zagnali program za prostovoljni odhod iz podjetja, paketov z odpravninami pa bo na voljo 2100. V podjetju so ob tem izpostavili, da prisilnih odpuščanj ne nameravajo izvajati vsaj do leta 2025.

Opel bo obenem osrednji proizvodni obrat v Rüsselsheimu prilagodil za proizvodnjo nove generacije limuzin Astra. Poleg različic z motorjem z notranjim izgorevanjem bodo proizvajali tudi hibridne modele, kar bo po oceni izvršnega direktorja Michaela Lohschellerja zagotovilo varnost delovnih mest.

Zgodovinski nemški proizvajalec je, odkar ga je francoski koncern kupil od General Motorsa, ukinil že skoraj 7000 od 19.000 delovnih mest. Opel je leta 2018 po letih izgub s pomočjo novega lastnika izplaval iz rdečih številk in prodal okoli milijon vozil, poroča francoska tiskovna agencija AFP. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen