Na križarki sum okužbe s koronavirusom in karantena za 6000 turistov

0

Zaradi suma, da je eden od potnikov zbolel za novim koronavirusom, je danes v italijanskem pristanišču Civitavecchia blizu Rima na krovu ladje za križarjenja Costa Smeralda v karanteni obtičalo več kot 6000 turistov, poročajo tuje tiskovne agencije.

Obstaja sum, da je z virusom okužena ženska iz Macaa, zdravstvene oblasti pa stanje preverjajo, je za nemško tiskovno agencijo dpa izjavil tiskovni predstavnik ladijske družbe Costa Crociere.

Trije zdravniki in medicinska sestra so se v pristanišču Civitavecchia vkrcali na križarko ter kitajskemu paru odvzeli vzorce, ki so jih poslali na testiranje, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočile lokalne zdravstvene oblasti. Ženska naj bi imela vročino. Rezultati testiranja naj bi bili znani danes popoldne.

Iz ladijske družbe Costa Crociere so potrdili, da je ladja, na kateri je vključno s posadko približno 7000 ljudi, v karanteni.

Križarka Costa Smeralda je pred dnevi izplula iz Savone na severu Italije ter se ustavila v Marseillu, Barceloni in Palmi de Mallorci, preden je prispela v Civitavecchio.

“Naredili smo vse, kar je bilo treba. Razmere so pod nadzorom in trenutno se zdi, da na krovu ni nobenih razlogov za zaskrbljenost,” je za italijansko tiskovno agencijo Ansa dejal poveljnik obalne straže Vincenzo Leone.

Med potniki sta tudi najmanj dva slovenska državljana. Kot je potrdila Lea Filipovič, bolje znana kot Lepa Afna, na svojem profilu Instagram, sta na ladji skupaj s partnerjem Anžetom Leskovarjem. “Midva sva okej. Na ladji čakava skupaj z ostalimi gosti na nadaljnje informacije,” je zapisala. (sta/ured)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen