Na italijanski avtocesti A1 filmski poskus ropa oklepnega vozila z 9 milijoni evrov; blokada iz gorečih avtomobilov in dirkanje po avtocesti!

1

Tolpa roparjev je ponoči na avtocesti na severu Italije z dramatičnimi prijemi poskušala oropati oklepno vozilo, ki je prevažalo več milijonov evrov. Vozniku se je med drugim uspelo izogniti blokadi iz več gorečih avtomobilov, s katero so ga poskušali zaustaviti, poroča italijanska agencija Ansa.

Napad na avtocesti A1 se je zgodil pozno v torek, približno 20 kilometrov od Milana. Skupno najmanj 15 roparjev v šestih vozilih je oklepno vozilo, ki je prevažalo med osem in devet milijonov evrov, poskušalo ustaviti z blokado iz žebljev in več gorečih vozil, ki pa se ji je voznik uspešno izognil.

Obvozil je tudi dva tovornjaka roparjev, v katera se je sprva zaletel, nakar se je zatekel na bližnjo bencinsko črpalko, kjer je našel policijsko patruljno vozilo.

Zaradi dogodka je bil trikilometrski odsek avtoceste zaprt več ur, potrebnih za očiščenje avtoceste, kar je povzročilo dolge zastoje. Promet se je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sprostil šele okrog 9. ure zjutraj.

Glede na poročanje Anse v incidentu ni bil ranjen noben član posadke oklepnega vozila, ki je pripadalo podjetju Battistolli. (sta)

Število komentarjev: 1
  1. Hit pravi

    Slovenija nima cestnih roparjev ker se pleni kar v direktorskih pisarnah bank.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen