Na britanskem dvoru v ponedeljek krizno srečanje glede Harryja in Meghan

0

Na britanskem dvoru bo v ponedeljek krizno srečanje, na katerem bodo skušali rešiti nesoglasja glede odločitve princa Harryja in njegove soproge Meghan, da opustita kraljeve dolžnosti. Britanska kraljica Elizabeta II. bo na svojem posestvu v Sandringhamu gostila Harryja, princa Charlesa in princa Williama.

Meghan se bo srečanju, na katerem bodo skušali določiti “prihodnje korake” do kompromisa, pridružila prek konferenčnega klica, poroča francoska tiskovna agencija AFP. V četrtek se je namreč vrnila v Kanado k sinu Archieju.

Med drugim naj bi razpravljali o tem, koliko sredstev, predvsem od princa Charlesa, bosta ohranila, kaj bo z njunima kraljevima nazivoma in kakšne komercialne dogovore bosta lahko sklepala, navaja časnik Sunday Times.

Vojvoda in vojvodinja sussekška sta v sredo šokirala z izjavo, da opuščata kraljeve dolžnosti. Kraljeva družina je bila prizadeta zaradi odločitve, saj naj bi jo sprejela brez posvetovanja z ostalimi visokimi člani kraljeve družine.

Kraljica se je že v četrtek po pisanju medijev sešla s Harryjem, njegovim bratom in očetom. Skupaj naj bi skušali najti rešitev, ki bi bila pogodu vsem.

Družini Williama in Harryja predstavljata sodoben obraz monarhije in sta poželi hvalo zaradi osvežitve stare institucije. Vendar sta Harry in Meghan že lani priznala, da imata težave zaradi pozornosti in negativnega poročanja medijev. Mlajši princ je tudi priznal, da sta se z bratom v zadnjem času oddaljila. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen