Klub slovenskih podjetnikov: Šarčev odstop odgovorna poteza

1

Odstop predsednika vlade Marjana Šarca je bil po mnenju Kluba slovenskih podjetnikov (SBC) glede na izzive, ki čakajo Slovenijo, odgovorna poteza. Njegova vlada je naredila pozitiven korak pri razbremenitvi dela, naredila pa je tudi kak negativen korak, so zapisali. Dodali so, da potrebujemo stabilno vlado, ki bo lahko storila kaj več.

“Z manjšinsko vlado ni mogoče sprejemati ukrepov, ki bodo prinesli prebivalcem boljši jutri. Zato je poteza premierja v odstopu nova priložnost za Slovenijo, da se spopademo s ključnimi izzivi,” so zapisali za STA.

Opozorili so, da smo med državami z največjim deležem starejših na svetu. Med 60. in 64. letom je delovno aktivnih manj kot 25 odstotkov prebivalcev, medtem ko je v EU ta delež bistveno večji, skoraj 45-odstoten.

Samo v zadnjih petih letih je iz Slovenije odšlo več kot 10.000 mladih, razmerje med delovno aktivnimi in preostalimi prebivalci pa je slabo, kar je slabo tako za prve kot za druge. “Posledično so bremena delovno aktivnih čedalje večja, pokojnine pa čedalje nižje. In zato nas strokovnjaki strašijo s pokojninsko in drugimi reformami,” so navedli.

Odgovorne stranke bodo v središče programov morale po njihovi oceni postaviti mlade in podjetne (inovativne kmete, inovativne delavce, kreativne ustvarjalce, uspešne podjetnike). Če ne bomo s posebnimi ukrepi zajezili odhajanje mladih v svet, če ne bomo ambiciozno privabljali tuje strokovnjake v Slovenijo, bodo pokojninska in še kakšna reforma zelo bolele.

Premier Šarec je namreč danes odstopil s položaja, saj meni, da s 13 poslanci in s takšno koalicijo pričakovanj ljudi ne more izpolniti. Napovedal je, da bo odstopno izjavo še danes poslal v DZ in pozval k čimprejšnjim predčasnim volitvam. (sta)

Število komentarjev: 1
  1. Hit pravi

    Vrag pa taka odgovornost, kaj se je Šarky sploh šel politike

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen