Harry in Meghan opuščata kraljeve dolžnosti in si želita postati finančno neodvisna

0

Britanski princ Harry in njegova soproga Meghan sta danes sporočila, da ne bosta več opravljala kraljevskih dolžnosti in da si bosta prizadevala postati finančno neodvisna. Kot sta sporočila, bosta še naprej v celoti podpirala kraljico.

V uradni izjavi, ki sta jo objavila tudi na družbenih omrežjih, sta zapisala, da sta se po “večmesečnem razmisleku in notranjih pogovorih” odločila, da letos opustita kraljevske dolžnosti.

“Zdaj načrtujeva, da bomo svoj čas delili med Združenim kraljestvom in Severno Ameriko, pri čemer bova še naprej spoštovala svojo dolžnost do kraljice,” sta med drugim zapisala.

Delna selitev družine v Severno Ameriko naj bi jima omogočila, da bosta sinu privzgojila spoštovanje kraljeve tradicije, v kateri se je rodil, ter se obenem osredotočila na “naslednje poglavje”. Kot sta poudarila, želita začrtati bolj progresivno pot znotraj kraljeve institucije, oba pa želita biti finančno neodvisna.

Susseška vojvodinja in vojvoda sta božične praznike preživela v Kanadi, že pred tem pa opozorila na nevzdržen pritisk zaradi medijske pozornosti, ki sta jo deležna še zlasti po rojstvu sina Archija. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen