Graško letališče lani znova z rekordnim številom potnikov

0

Letališče v avstrijskem Gradcu je lani pozdravilo 1,04 milijona potnikov, kar je 0,6 odstotka več kot v letu prej in pomeni nov rekord. Število potnikov na rednih linijah je sicer rahlo upadlo, v čarterskem prometu pa se je povečalo za 5,5 odstotka, so ta teden sporočili z letališča.

Na rednih linijah je prek graškega letališča lani potovalo nekaj več kot 895.000 potnikov, na čarterskih pa nekaj manj kot 142.000. “Po zelo dobrem rezultatu leta 2018 je bil naš glavni cilj za lani ohraniti moment. Kljub zahtevnim gospodarskim razmeram nam je uspelo doseči nov rekord,” je dejal direktor letališča Gerhard Widmann.

Glede obsega tovornega prometa je pojasnil, da niso mogli ubežati negativnim mednarodnim trendom. Obseg tovornega prometa se je tako skrčil za 1,4 odstotka na 18.970 ton.

V poletni sezoni bo letališče prek rednih linij Gradec povezalo z mesti Amsterdam, Berlin, Düsseldorf, Frankfurt, Istanbul, München, Stuttgart, Dunaj in Zürich. Čarterski leti bodo vzpostavljeni do mest Antalya, Brač, Burgas, Heraklion, Hurgada, Kefalonija, Krf, Kos, Marsa Alam, Palma de Mallorca, Rodos, Skiatos, Santorini in Zakintos. Posebni leti pa bodo med drugim v Bilbao, Katanijo, Lamezia Terme, Palermo in Talin. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen