Goran Dragić po dveh porazih v New Yorku: To ni noben alarm, to se zgodi

0

Košarkarji Miamija so v ligi NBA po petkovem porazu proti Brooklynu tokrat v Madison Square Gardnu proti New York Knicks izgubili še drugo zaporedno tekmo na gostovanju v New Yorku. Slovenski košarkar Goran Dragić želi oba boleča poraza pozabiti in je s pogledom že usmerjen na sredino domačo tekmo proti San Antoniu.

Miami je proti domači ekipi Knicks vodil ob polčasu in do nekaj zadnjih minut pred koncem tekme, ko je podobno kot v petek proti Brooklyn Nets prednost zapravil. Malce manj kot sedem minut pred koncem je imel Miami še prednost 106:98, štiri minute pred koncem je držal vodstvo za sedem točk, nato pa zaradi lastnih napak in razigrane domače ekipe, ki ji je glasno občinstvo vlilo novo življenje, končal tekmo s porazom 121:124.

“Mislim, da nas je pokopala slaba obramba. V zadnji četrtini smo dobili 40 točk, kar pove vse. Preveč smo se sprostili in to se vleče že kakšna dva tedna. Nekako ne moremo najti tiste obrambne igre, ki smo jo pokazali v začetku sezone in takšen je zdaj pač rezultat,” je po porazu proti eni najslabših ekip letošnje sezone v slačilnici povedal Dragić in zagotovil, da s soigralci že gledajo naprej.

Trener Miamija Erik Spoelstra je povedal, da niso bili sposobni braniti igre pod košem, nasprotnik pa je bil vztrajen. “Moramo nazaj v Miami in poiskati rešitve. Naša obramba je zanesljivo veliko boljša, kot smo jo prikazali na zadnjih dveh tekmah,” je dejal Spoelstra.

Miami je zaradi poraza zdrsnil z drugega na tretje mesto lestvice vzhodne konference lige NBA, zaostaja za Milwaukeejem in Bostonom, vendar je še vedno zanesljivo v igri za dober izhodiščni položaj v končnici prvenstva NBA. Miamiju težave delajo tekme v gosteh, saj so v domači dvorani vso sezono izgubili le eno, na gostivanjih pa doslej 11.

“Če bi bili zdaj ‘paničarji’, bi bilo samo še slabše. Gremo nazaj v Miami, analizirali bomo ta poraza, šli nazaj na trening in poskusili to nekako popraviti. In seveda zmagati v domači dvorani. Zdaj nas čaka ena tekma doma, potem gremo spet gostovat in upam, da bomo v gosteh bolj odločni, kot smo bili doslej,” je dejal Dragić.

Dodal je, da se nima smisla ubadati z dvema porazoma in da se s soigralci sedaj osredotočajo na San Antonio. “Ni to noben alarm. Prvič v sezoni smo izgubili tekmi zaporedoma. To se zgodi. Vemo, da nas čaka 82 tekem. Zanesljivo pa bi se lahko temu izognili, ampak … sezona je dolga.”

Odnosi v ekipi ostajajo dobri, kljub temu, da je bilo nekaj razburjenja, ampak Dragić pravi, da je to nekaj povsem običajnega. “To je vedno prisotno, še posebej, če je tekma tesna. V ekipi imamo zelo dobre odnose in zmeraj rečemo, da če kdo kaj bolj glasno odreagira, to ni osebno, ampak za dobro ekipe, ker hočemo zmagati. Vsi smo profesionalci in ne jemljemo ničesar osebno. Včasih je res treba malce povzdigniti glas in morda smo to naredili malce prepozno. Ampak se bomo pobrali in nadaljevali.”

Pred dnevi je bil odmevno razburjen tudi Luka Dončić, ki si je po zgrešenem prostem metu v Los Angelesu proti jezernikom od jeze strgal dres, kar je za Dragića normalna reakcija. “Spomnim se, da se bil po eni tekmi tako nervozen, da sem vse, kar sem imel pri sebi, vrgel v ‘kanto’ za smeti. Ampak to je sestavni del športa, še posebej, ko si vroč. V Evropi je morda drugače, ko imaš eno ali dve tekmi na teden in imaš čas, da popraviš napake. Tu pa je tekma vsak dan in ko daš na tekmi 30 košev, to ne pomeni nič. Pomembno je, koliko si jih dal na zadnji tekmi. Tu sem že 12 let in imam take izkušnje,” je dejal.

Dončić bo letos igral na tekmi zvezd lige NBA, kar je Dragić pred leti že izkusil. “To sem si takrat zelo želel, na kocu pa vidiš, da je vse en šov, da gre za kup obveznosti. Zelo sem vesel, da sem bil tam, vendar pa, da bi si to tako želel, da bi šel spet, pa ne. Urnik je tako poln, da nimaš nič časa. Lepo je to izkusiti in Luka bo fenomenalen na tej tekmi. Vesel sem za njega,” je dejal Dragić.

Ponovil je, da bo tekma proti Dončićevem Dallasu v Miamiju konec februarja spet nekaj posebnega. “Ta tekma je zmeraj posebna. Že lansko leto, kakšno vzdušje je bilo! Miami je postal kot Ljubljana, kot Slovenija. Bilo je zelo veliko navijačev in upam, da bo tako tudi letos. Z Luko sva bila navdušena nad njimi,” je dejal in izrazil upanje, da bo uživalo tudi deset mariborskih dijakov, ki jim je skupaj z mariborsko mestno občino omogočil obisk tekme.

Dragić je prav tako zagotovil, da je v stiku s slovenskimi košarkarskimi reprezentanti in meni, da skupina za evropsko prvenstvo, v kateri bo uvodoma igrala Slovenija, ni lahka, vendar je “še kar v redu”. “Na fantih je, da se dobro pripravijo kot ekipa in skušajo zmagati čim več tekem,” je dejal nekdanji kapetan reprezentance, ki se je zdaj v celoti predal karieri v NBA.

Pri resnem delu je tudi čas za šalo in Dragić je potrdil, da soigralca Jimmyja Butlerja še naprej uči slovensko. “Zna nekaj besed, ampak jih raje ne bi ponovil pred kamero. Drugače pa napreduje,” je v smehu slovenskim novinarjem povedal Dragić in v šali priznal, da je morda tudi vreme razlog za dva poraza.

New York je v soboto in nedeljo zajel toplotni val in temperature so se gibale okrog 20 stopinj ter bile podobne tistim v Miamiju. “Morda smo ravno zaradi tega izgubili, ker smo bili preveč naokoli po New Yorku,” je z nasmehom odvrnil Dragić na vprašanje, ali mu je bilo v New Yorku tokrat všeč vsaj vreme. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen