Dr. Milan Zver: EU naj redefinira svoj odnos do Irana

3

Evropski poslanec dr. Milan Zver je včeraj v Strasbourgu spregovoril o razmerah v Iraku in Iranu po nedavni zaostritvi dogajanj na Bližnjem Vzhodu, ki so zaznamovala pretekli teden.

Kot je poudaril poslanec, že leta spremlja prizadevanje iranske opozicije in njen boj za demokracijo in svobodo. »Tudi v Evropskem parlamentu smo jim v zadnjih letih namenili nekaj pozornosti, a visoka služba EU za zunanjo in varnostno politiko ima nekoliko drugačen odnos do iranske opozicije kot bi ga pričakovali,« je povedal evropski poslanec.

»Prepričan sem, da bi se morala EU bolj jasno postaviti na stran evro-atlantskega zavezništva, ne pa da skuša posredovati med ZDA in Iranom, to je med državo demokracije in svobode ter državo, ki je lani v protestih ubila 1.500 ljudi, 12.000 jih je zaprla, v zadnjih dneh je nasilna proti protestnikom, medtem je napadla ameriška oporišča, sestrelila ukrajinsko letalo, in še bi lahko naštevali,« je dejal dr. Zver.

Po njegovem trdnem prepričanju EU ni treba biti posrednik med takšnima dvema akterjema. Evropski poslanec je zato pozval Josepa Borrella, visokega predstavnika EU za zunanjo in varnostno politiko, da »EU redefinira svoj odnos do Irana.«

Št. komentarjev: 3
 1. Rokovnjac pravi

  Israel is strongly determined to destroy Iran.

 2. Johan pravi

  Tudi njemu nebi škodilo, če bi ” redefiniral” odnos do Slovenije in nehal plju…vati po njej

 3. haapy yack pravi

  Israel is strongly determined to destroy Iran.
  …………………………………………………………………..
  hoj
  Iranc pa pravjo na to, da ima Izrael sam še pol ure življenja po kakršni koli akciji proti njim.
  boditevcvetju

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen