Brazilsko vrhovno sodišče v prid Netflixu in komediji o homoseksualnem Jezusu

0

Vrhovno sodišče v Braziliji je danes zavrnilo odločitev sodišča nižje stopnje, da z Netflixa umakne komedijo, ki prikazuje Jezusa Kristusa v homoseksualnem razmerju. Vodja sodišča, sodnik Antonio Dias Toffoli se je strinjal s pritožbo ponudnika pretočnih storitev proti začasni prepovedi predvajanja. Po njegovi presoji film ne žali kristjanov.

“Ni mogoče domnevati, da bi humorna satira lahko oslabila vrednote krščanske vere, ki obstaja več kot dva tisoč let in je prepričanje večine brazilskih državljanov,” je dejal po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

Film Prva Kristusova skušnjava je ustvarila produkcijska hiša Porta dos Fundos, a je kmalu po izidu 3. decembra postal tarča kritik konservativnih politikov te večinsko katoliške države, cerkve in evangeličanov. Prikazuje Jezusa, kako se po 40 dnevih v puščavi s svojim fantom Orlandom vrne domov, kjer Marija in Jožef načrtujeta zabavo presenečenja za njegov 30. rojstni dan.

Vodja vrhovnega sodišča je s tem preklical odločitev sodnika Benedicta Abicaira, ki je v sredo Netflixu naložil, naj začasno umakne film. Pred tem je za umik komedije več tisoč ljudi podpisalo peticijo, katoliško združenje Don Bosco Center for Faith and Culture Association pa je proti ustvarjalcem filma vložilo tožbo.(sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen