Alpinist Grega Lačen usodno padel čez visoko prepadno steno na Mlinarjevem sedlu

0

Za alpinista Grega Lačna, ki se je v petek smrtno ponesrečil pri sestopu na Mlinarjevem sedlu proti Zgornji Ravni, je bil po navedbah kranjske policijske uprave pri prečenju zelo strme poti usoden padec čez visoko prepadno steno. Kot so zapisali na policiji, je bil Lačen ustrezno opremljen, okoliščine pa kažejo, da je šlo za nesrečo.

Nesreča se je zgodila na zahtevni zavarovani planinski poti, ki je zasnežena in po kateri se z alpinistično opremo spušča s kombinacijo plezanja in hoje, so danes pojasnili na Policijski upravi Kranj.

Prenos pokojnika z gore je izvedla Gorska reševalna služba Jezersko, Lačnovega soplezalca pa so gorski reševalci peš pospremili v dolino.

Kranjski policisti so v sporočilu za javnost še izpostavili, da je bil začetek leta v gorah zelo tragičen, zato so znova pozvali k previdnosti. Največ nesreč se zgodi pri sestopu, v snegu pa so najbolj nevarna prečenja pobočij. Najpogostejša razloga za nesreče sta zdrs in padec, kar se po opozorilih policije pri aktualnih razmerah lahko zgodi zelo hitro. “Dovolj pa je en napačen gib ali en moteč faktor npr. telefon,” so posvarili. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen