Adriatic Slovenica pripojena h Generaliju, ta je postal druga največja zavarovalna družba v državi

0

Zavarovalnica Adriatic Slovenica je bila z današnjim vpisom sklepa v sodni register pripojena k zavarovalnici Generali. Združena zavarovalnica se imenuje Generali, subjekt Adriatic Slovenica je izbrisan, za zavarovance obeh zavarovalnic pa vsa sklenjena zavarovanja ostajajo nespremenjena.

Združeno zavarovalnico od danes začasno vodi dvočlanska uprava na čelu s predsednico uprave Vanjo Hrovat in članom uprave Mitjo Ferijem, so danes sporočili iz Generalija.

“Generali zavarovalnica postaja eden izmed največjih igralcev na slovenskem zavarovalniškem trgu in vzpostavlja trdne temelje za nadaljnjo krepitev tržnega položaja. Kot največja mednarodna zavarovalnica v Sloveniji združujemo več kot 660.000 zavarovancev z več kot milijonom sklenjenih zavarovalnih polic,” je navedla Hrovatova.

V letu 2018 sta Generali zavarovalnica in Adriatic Slovenica skupaj dosegli 407,2 milijona evrov bruto zbrane premije. “S finančno močnim in mednarodno priznanim lastnikom Generali CEE Holding bomo svojo prisotnost v Sloveniji še krepili – preko celovite ponudbe zavarovanj, asistenčnih storitev, močne prodajne mreže ter kakovostnega reševanja škodnih zahtevkov. Naša strategija temelji na vseživljenjskem partnerstvu s strankami in na zasledovanju najvišjega zadovoljstva strank med slovenskimi zavarovalnicami, tako kot smo to v Generaliju dosegali že doslej,” je dodala Hrovatova.

Zavarovalnici sta dovoljenje Agencije za zavarovalni nadzor za združitev pridobili 4. decembra. Kot so v današnjem sporočilu ponovili v Generaliju, vsa sklenjena zavarovanja ostajajo nespremenjena, kar pomeni, da ostajajo pogodbeno dogovorjene pravice in obveznosti enake kot prej.

Prenos zavarovanj na združeno Generali zavarovalnico je s pridobitvijo dovoljenja Agencije za zavarovalni nadzor že urejen in zavarovancem zaradi tega ni treba podpisati nove pogodbe ali podati kakšnega drugega soglasja, so navedli. Zavarovance bodo o združitvi sicer pisno obvestili, lahko pa za več informacij tudi pokličejo na brezplačno telefonsko številko 080 70 77.

Združena zavarovalnica Generali bo svojim zavarovancem nudila razširjeno in še dostopnejšo prodajno mrežo po vsej Sloveniji ter se jim s ponudbo premoženjskih, življenjskih, pokojninskih in zdravstvenih zavarovanj ter asistenčnih storitev še bolj približala, so navedli. Zavarovalnica ima prodajno mrežo z več kot 300 prodajnimi mesti in več kot 650 zavarovalnimi zastopniki po Sloveniji.

Adriatic Slovenico je lani od družbe KD Group kupila družba Generali CEE, ki je del italijanske skupine Generali Group. Kupnina za 100-odstotni delež je dosegla 245 milijonov evrov, Generali pa je s prevzemom Adriatic Slovenice in KD Skladov (sedaj Generali Investments), ki so v njeni lasti, postal druga največja zavarovalna družba v državi.

Adriatic Slovenica je ponujala premoženjska, nezgodna, zdravstvena, življenjska in pokojninska zavarovanja, imela je 1,7 milijona zavarovalnih polic in 500.000 strank, s skoraj 14-odstotnim tržnim deležem pa je bila tretja največja na slovenskem trgu.

Skupina Generali je v Sloveniji prisotna od leta 1997. Po podpisu pogodbe o nakupu Adriatic Slovenice in KD Skladov je občutno okrepila svoj položaj na trgu, so navedli. Italijanski Generali je eden največjih svetovnih ponudnikov zavarovanj in upravljanja premoženja. Ustanovljen je bil leta 1831, prisoten je v 50 državah sveta, skupni prihodek od premij je v letu 2018 presegel 66 milijard evrov. Ima skoraj 71.000 zaposlenih po svetu in 61 milijonov strank. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen