145 proti 80: Pivčeva pometla z Erjavcem in prevzela vodenje DeSUS, Erjavec že napovedal odstop z mesta ministra za obrambo

5

 

Ministrica Aleksandra Pivec je na današnjem kongresu DeSUS v Ljubljani po napetem boju za vodenje stranke premagala dolgoletnega predsednika Karla Erjavca, ki je stranko vodil od leta 2005. Pivčevo je podprlo 145 delegatov, Erjavec je dobil 80 glasov. Slednji je že napovedal odstop z mesta ministra za obrambo. Borut Stražišar je prepričal osem delegatov.

Pivčeva je v nagovoru takoj po izvolitvi dejala, da ji je v izjemno čast in veselje, da so ji izkazali zaupanje. “Resnično sem vesela in ganjena,” je dejala in se delegatom zahvalila za zaupanje. Kot je dejala, vodenje DeSUS prevzema s ponižnostjo in odgovornostjo.

Odgovornost za vodenje te države po njenih besedah prehaja na novo generacijo politikov, ki bodo z drugačnimi praksami skušali iskati odgovore na največje izzive, ki čakajo prihodnje generacije.

Ta je že napovedal odstop z mesta ministra za obrambo.

Karl Erjavec je po današnjem porazu v tekmi z Aleksandro Pivce za predsednika DeSUS napovedal odstop z mesta ministra za obrambo. “Kdaj bom odstopil, še ne vem, ampak bo to zelo hitro,” je napovedal Erjavec, ki je stranko vodil 15 let. Kot je še dejal, ostaja član DeSUS.

“Kot minister sem vedno deloval zaradi tega, ker sem bil predsednik stranke DeSUS. Če sem želel čim več uresničevanja naših koalicijskih pogodb v različnih vladah, sem to lahko dosegel edino tako, da sem bil minister. Zdaj te naloge, odgovornosti nimam več,” je dejal. Dodal je, da nikoli ni bil minister zato, da bi “bil v fotelju in užival v ministrskem delu”, ker je to delo prenaporno, preveč zahtevno in terja veliko odrekanj.

“Kaj naj bom razočaran? To je demokracija. Tega zaupanja, ki sem ga pričakoval, pač nisem dobil. Življenje teče dalje,” je ob odhodu s kongresa dejal Erjavec.

Spomnil je, da je bilo 15 let napornega dela, veliko izzivov, veliko je bilo treba pretrpeti. “A delal sem po svoji vesti in po svojih najboljših močeh, da bi čim bolje uresničil cilje, ki jih ima DeSUS. Morda je prišel čas za novo generacijo,” je dejal ter jim zaželel vse dobro.

Zavrnil je namigovanja, da bi lahko ustanovil novo stranko in dodal, da ostaja član DeSUS. “Ko me bodo pokopali, bom še vedno član stranke DeSUS,” je pripomnil.

Št. komentarjev: 5
 1. Jože pravi

  Upam da se nikoli več ne pojavi na politični sceni.Enako se bo zgodilo tudi Šarcu,saj je tudi on popolnoma nesposoben za predsednika.

 2. Pubec pravi

  Upam, da se enako kmalu zgodilo tudi v …?

 3. Pubec pravi

  Uredništvo, oprostite, sem pozabil, da tu velja samo ena NJEGOVA resnica, zato ste me brisali!

 4. haapy yack pravi

  hoj
  Bil si prah in v prah se povrneš. To je vsa resnica. Druge ne rabiš.
  boditevcvetju

 5. Hit pravi

  Ka pa mama pravi

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen