Umrla Allee Willis, avtorica uvodne pesmi serije Prijatelji, zimzelene “I’ll Be There For You”

0

Allee Willis, avtorica nosilne pesmi priljubljene ameriške televizijske serije Prijatelji, je umrla v torek v starosti 72 let, je danes sporočila njena partnerica Prudence Fenton. Umrla je za posledicami srčne kapi, poročajo ameriški mediji.

“Počivaj v Boogie Wonderland 10. november 1947 – 24. december 2019,” je zapisala Fentonova na Instagramu, pri čemer je z Boogie Wonderland spomnila na uspešnico iz leta 1979, katere soavtorica je bila s skupino Earth, Wind and Fire, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Allee Willis, avtorica nosilne pesmi priljubljene serije Prijatelji “I’ll Be There For You“, je sestavila tudi vrsto uspešnic Earth, Wind and Fire. V dvorano slavnih avtorjev besedil in glasbe je bila sprejeta leta 2018.

Od takrat naprej je sama ali skupaj z glasbeniki ustvarila več sto pesmi, med drugim za skupino Pet Shop Boys (What Have I Done to Deserve This) in The Pointer Sisters (Neutron Dance).

Leta 1985 je dobila glasbeno nagrado grammy za glasbo filma Policaji z Beverly Hillsa, desetletje kasneje pa je bila nominirana za še dva grammyja za glasbo muzikala Škrlatna barva. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen